11 / 05 / 2016

Wanaseoby’s Haul | Notebooks & Planner

Assalamualaikum, dah lama nak buat entri ni, tapi kali ni baru sempat nak buat. Heee. Okay sepanjang cuti ni, ini lah buku-buku yang berjaya ditawan. 
View dari bawah. Semua tebal-tebal. 

TYPO A4 Campus Notebook - 240 pages

Buku ni beli dekat Typo dekat Setia City Mall, ada sale, 3 buku RM45. Gila tak beli?! Dah lah cantik, besar pulak tu. Ala-ala tumblr camtu corak dia. Penat jugak lah pilih design mana satu nak ambik. Dah rancang nak buat nota study dalam salah satu antara deme ni. Function sikit kan, daripada biar tak guna-guna! hahaha.

 Dalam dia bergaris, buku bergaris is sooo not my type. Sangat tak suka buku nota bergaris sebab buruk. Tapi garis yang ni tiba-tiba menjadi pujaan hati pula. Buku ni ada garisan pre-cut, kalau kita nak koyakkan pun best je ni.

MR.DIY Light Planner 

 Yang ni memang beli saja-saja. Tak tahu bila nak start guna, mungkin bagi orang kot nanti. Hahaha. Ataupun mana lah tau gatai nak planning next sem ka apa kaaa kan?

 DAISO Dotted Notebook - 100 pages

First time jumpa dotted notebook. Beli dekat Daiso dekat Setia City Mall masa keluar dengan family haritu. Setakat ni function masih tak tau lagi. Tak terfikir nak buat apa lagi. Sebab sekarang diary (all in one- semua ada to do list, schedule ada dalam diary tu) tengah on-going. Malas nak start guna yang lain. 

MPH Summer Flowers by JoyTop

This is like wow. wowwww. My favourite out of all. Hangpa pun tahu yang cek suka sangat kat bunga. Bila cek jumpa ni dekat MPH cek teruih jerit panggil Shakirul Neymar Alexander The Great suruh tolong pilihkan corak mana satu sebab cek pun dah rambang mata aih tengok semua corak lawa-lawa. Kami dua duduk bersila dekat situ lama-lama lepas tu pilih buku ni ikut stage, ada penyingkiran semua dah macam AF dah! hahaha

 Inner side of the book. Cantik kan!!

Okay tu je haul kali ni, ada lagi haul tapi nanti lah cek post lagi. hehe byeee

»
«
  • OMG!!
    comel2 semua notebooks n planner. jelesnya T^T
    hahahhaa, BV pun kurang suka buku bergaris, lebih suka buku plain n grid pun ok. 😀

  • wahhh cantiknya smua notebook tu ._. huhu nak jugak ~

  • sekarang banyak dah jual notebook cantik2, tetiba rasa nak beli notebook jugak hehe

  • Cantiknya…saya pun suka buat koleksi note book. Tak guna pun simpan jer sampai kertas tu jadi kuning dan lusuh…

  • Lawanyaaa buku2 ni!! <3

    http://www.marsyajauzi.blogspot.my/

  • cutenya! i love notebooks/planners/journals etc. rasa puas bila kumpul 🙂

  • cantik nya notebook! =) Sis pun prefer plain.. senang skit nak buat mind map (^^,) nak lukis lukis pn senang. kikiki

  • CANTILNYAAAAAA TT^TT

  • kita spesis lah akak, saya pun memang gila buku nota, lagi lagi yang comel comel comel uhuhuhuhuhuhu pantang la nampak buku nota comel hihu (saya gila buku nota dari saya kecik sebab saya gila menulis end up buku tu sepi……. sebab makin lama saya dah malas nak tulis diary huhu tp sampai la ni beli buku nota tanpa function mmmm even membazir, tp saya suka nak buat lagu mana huhu)

  • Lawanya notebook dia..

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM