19 / 05 / 2014

Uitm Segamat

Assalamualaikum,
Hm tinggal lagi berapa belas hari je lagi hari mendaftar uitm. Im not ready, really. Taknak move on eh kau Wana.

Aku asyik google pasal UITM Segamat, macam macam keyword aku guna. Lawak-lawak pulak tu, yela aku nak cari blogger yang mungkin ada pengalaman kat sana or maybe dapat kat sana jugak. Yang aku jumpa takde satu pun yang buat aku excited nak pegi sana. Baca pasal isu makanan la apa la. Patah semangat iols.

Lagi satu takut gila homesick. Rasanya aku tak pernah berpisah dengan family lebih dari tiga hari. hahahahahhahaha hahahhahahahahhahahahahaha hahahahhahahahahaha. Aku tak pernah duduk asrama. Okay ulang lagi "aku tak pernah berpisah dengan family lebih dari tiga hari". Aku tak tahu macam mana nak mandi kat tempat orang , macam mana bilik asrama, macam mana makan nanti, semuanya aku tak dapat bayangkan.

Ini semua buat aku rasa nak cari pasal cakap dekat mak "Mak, akak nak belajar dekat swasta boleh? Takyah jauh jauh." ha ha ha ha ha ha. Abah pernah tersebut "kau masuk msu je lah kak, dekat" Tapi mak bantah ! Hm kejohor kekita la jawabnya. 

Alaaa biasalah dilema macam ni. Nanti kat sana paling tak pun 3 bulan je homesick, pastu happy ^u^ alaaa actually kita kat mana-mana pun boleh happy.

Aku ingat lagi masa aku sedih kena turun kelas, padahal dah habis sekolah ni aku bersyukur sangat diturunkan kelas dulu, sebab aku happy je and yeah sebab turun kelas la aku study sesungguh. Semestinya Allah tentukan sesuatu yang terbaik untuk kita. Have a faith !!

Masalahnye, aku still tak dapat bayangan pasal uitm segamat walaupun dah google banyak benda. Ada sesiapa boleh story apa-apa pasal uitm untuk bagi aku sedikit bayangan ? TuT

YES AKHIRNYA  ADA PELUANG UTK PAKAI BAJU KURUNG BEBANYAK <3


Nak tahu macam mana life kat UiTM Segamat? KLIK SINI 

»
«
  • Uitm Segamat best lah wana don't worry k 🙂

  • dulu kakak angkat akak study sana.. amik farmasi.. uitm segamat ni jauh sikit.. kiranya penempatan dalam hutan.. tp kalau hujung minggu nak keluar jenjalan.. paling dekat dengan bandaraya melaka.. boleh shopping tgok wayang.. takde lah bosan sangat.. hehe

  • Nak tahu lebih lanjut pasal UiTM Segamat? I'm one of the student.
    Actually, UiTM Segamat ni tak ada lah bosan mana pun biasa biasa je
    Wana ambil course apa?. If you wanna know more, you can ask me. 😀

  • all the best!

  • thank youuuuu ~<3

  • Yeke??? Wahhh :O Saya ambil course Pengajian Perniagaan ^_^ i will

  • Itulah yang saya dengar, wah wahhhh shopping? bestnyeeeeeeee.

  • Okay ^u^ omg thank you hilang risau haha XD

  • Gudluck Kak Wanoo 🙂 All the best hiks !~

  • alhamdullilah, tahniah dpt masuk U. gud luck and tke care ^^

  • Wahhh, welcome to Johor. Act kita sama Dip and Uni. Nak beli buku tak ? Hekhekhek. Goodluck. Pergilah ek. Kalau rajin moh leww intai-intai blog saya 🙂 jimbetjimbajimbo.blogspot.com.

  • Good Luck Kak Wana !!!! FIGHTING !!!! ^^

  • thank youuu, i will 🙂

  • thank you n___n

  • thank youuu alan n_n

  • Wah wah. Memang orang kata kalau nak buku baik beli dengan senior. Insyaallah. Thank youu ^u^ insyaallah ^u^

  • kak wana, u know what. last2 kakak kita pergi uitm segamat gak. nnti kita nak suruh dia stalk akak mmndg course pun sama. haha joke/.

  • good luck sweetie ! uitm dihatiku ! poreberrr

  • Akak baru je abes belajar kat Uitm segamat. Dulu mse first2 mmg nk tak nak je g sne, tp bila da dok sne, mmg best. Kadang2 rindu nak dok sne lagi. Sne sgt tenang. Nak enjoy pun boleh je, takde la bosan. Makanan pun best2. Dont worry my dear. Good Luck! 🙂

  • tak sangka wana muda lagi XDD hehehe

    tak pernah jejak lagi kat sana tapi nak share 2 blog org yg ckp pasal utim segamat

    owh amek course yg sama dgn Yong 😀 hahaha XD good luck Wana

    sbb wana, Yong gi tgok gak sapa2 ada pengalaman kat Segamat.. jumpak hat ni ja.. tapi try lah usya XDD

    Jangan lupa tgok: First Blog
    Yang ni pun: Second Blog
    Yang ni jugak: Third Blog
    Dengan yang ni: Fourth Blog

  • hahahaha XD terima kasih banyak banyak !!! Saya baca semuanya ~ !

  • Wahhh !! Kita jadi excited pulak nak pegi ! thank you akak ! 🙂

  • thank you !! uitm dihatiku – hahaha

  • hahahahahahaha ntah ntah nanti berkawan hehehe.

  • Don't worry. Akk from uitm segamat jgak. Just enjoy yourself there. This university is a perfect place to study btl2 if you pandai urus your time management 🙂 All the best dear 🙂

  • ahaha XDD good good 😀
    mesti semngat berkobar2 nak pi.. 😀
    dah sampai sana ke? belum g? XDD ahaha

  • Thank youuuuuu so much akak ♥♥

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM