12 / 02 / 2016

Tutorial : Download Photoshop Cs6

Assalamualaikum,
Just nak share cara mudah download Photoshop cs6, selama ni aku guna photoshop cs5, and takda niat nak tukar pun. Tapi tadi tolong cari kan link untuk kawan, alang-alang tu download terus. Hehe. Banyak link aku cuba, banyak yang kena banned, satu ni aku try terus boleh. Cara ni senang je, just download install terus boleh guna.

Credit to : this tumblr (dia dah delete post tersebut, got the link from a reblog

  1. Download dari link berikut. Tekan "Muat Turun" tu. 
  2. Tekan Muat Turun Secara Percuma kemudian tunggu selama 60 saat. 
  3. Nanti akan automatic download.
  4. Lepas tu, tekan file photoshop yang kita download tadi. 
  5. Keluar window pop out suruh Choose Components , tekan Next >
  6. Choose Install Location. Click Browse, lepas tu pilih dekat mana nak letak file tu. dekat document pun boleh. 
  7. Install. (tunggu install)
  8. Finish. 
Untuk gambar progress, boleh click sini. Kawan tolong hantarkan 🙂

Thanks for reading! Byeee 🙂 
»
«
  • hehe thanks kak wana for this tuto hehe. saya pun banyak cari pun asyik kena banned je nasib baik kak wana ada buat tuto ni hee:))

  • hi wana. tutorial download illustrator cs6 ada tak? 🙂

  • @Raizah : welcome dear 🙂

    @sofea : Tak ada lah buat masa ni 🙂

  • Paul

    Hello, thank you for the tutorial. I enjoyed to use a different Photoshop plugins https://aurorahdr.com/make-hdr-in-photoshop-cs6 to make an HDR pics.

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM