25 / 03 / 2016

Tong Sampah

Korang ada tak tengok cerita Spongebob Squarepants episod Spongebob hilang indentiti tu? Puas dia dengan Patrick cari nametag dekat tong sampah besar. Well, saya sudah pun merasaa pre-feeling mereka. Apakah yang terjadi?

Long story short - Aku terbuang kad matrik dalam tong sampah KFC, KFC buang sampah kat tong sampah besar tu, Shakirul Neymar Alexander The Great tolong cari kad matrik tu dalam tong sampah besar tu, jumpa. Done. 
Terjadi apabila kami berempat decide nak duk KFC study law, pagi esoknya balik. Masa otw balik tu boleh pulak sembang pasal baucer buku 1 Malaysia, nak claim kena ada kad matrik and ic kan, aku teringat something!
*flashback*
Hatiku menyumpah-nyumpah, dorang ni janji pukul 10 nak turun. Aku call pukul 10:20 still kat bilik lagi, mana lah aku tak bengang. Menyumpah-nyumpah bengang pun perut masih lapar, dekat tangan ada KFC. Ya, aku kirim KFC kat member sebelum tu, belum sempat dia balik aku terfikir nak pergi KFC pulak. Aku bawak jelah KFC yang dia beli tu. 
Aku cari tempat duduk, tak best pun, aku duduk dekat divider parking bertemankan tiang lampu jalan. Time aku duduk, kad matrik aku terkeluar dari poket. Alamak, tanda-tanda gemuk ni. Aku amek kad matrik tu letak dalam plastik KFC yang aku nak ngap kejap lagi. 
Sebelum balik dari KFC, aku kemas-kemas tempat, buang sampah dekat dalam plastik tu, yelah, sumpah aku sangat perlukan study-di-kfc ni seriously sebab ni je tempat aku ada mood nak study, and 24 hours. Pls, pekerja KFC ampunkan saya T___T okay melalut ke lain pulak. Kesimpulannya, mengemas sebab nak jaga hati pekerja di sana supaya tidak menyumpah saya duduk disitu lama-lama. 
Aku pun buang lah plastik tadi tu ke dalam tong sampah yang nampak macam pekerja tu nak buang sat lagi, sebab dia dah keluarkan tong sampah tu daripada bekas dia. Can u imagine? 
*end flashback*
Aku pun terkedu sikit...cakap dengan nada mengada "emm abid..........aku rasa kan kita kena patah balik la..." jap, aku tak ingat aku cakap apa.  Masa on the way tu aku bayangkan sampah tu dah naik lori sampah, pastu aku terbayang aku kena kejar lori sampah, yang macam dalam kartun tu. 
Dah sampai tu, tanya pekerja, dia dah buang kat dalam tong sampah besar tu. Shakirul Nyemar Alexander The Great yang tolong buka satu satu plastik sampah dengan hati-hati sampai jumpa kad matrik aku. Hahahahaha! 
Tetibe rasa gatai nak kawen. 
k gurau. 
Bye
»
«
»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM