11 / 01 / 2015

The Homesick Problem (its hard hahahahaha)

Assalamualaikum,

Hm so semalam dah balik UITM Segamat, and I dont feel like nak balik uitm pun. Sebab dah tiga minggu duk rumah i feel so attached dekat suasana rumah and DAUS T_T Okay sebenarnya aku homesick gila ni. Serious tak tipu. Kononnya lepas LIBK sado tak nangis dah lepas peluk dengan mak setiap kali mak hantar balik Segamat. Tapi nampaknya malam malam nangis gak homesick hahahahaha buat lawak betul. So - apa boleh aku konklusikan- wana dan homesick berpisah tiada.

Actually terbayang, malam malam cenggitu aku selalunya layan si Daus ni. Dia nak gi tandas, dia mintak air, dia mintak pakaikan baju seluar, dia cakap "nana aush lapar la.. nana masak la yang dalam peti tu.." dia nak nugget. And dia selalu bangun malam sebab batuk so kena bagi dia minum air. And usually kalau dia mintak semua ni dekat abang dia, abang dia akan marah. Thats why dia mintak kat aku.

Aku sakit hati betul bila abang dia ada dekat tingkat bawah, aku ada dekat bilik dekat tingkat atas, tapi Daus naik atas, mintak kat aku air. Pergh can u imagine betapa dia taknak mintak kat abang dia tu?? Moga Allah bagi dia hidayah untuk lembut hati sikit terhadap Daus yang sakit tu -_-

Then i have another story to story. Pasal nasib-tak-menyebelahi. hahahaha. So what happened is-

  1. I lost my voice and cakap macam nenek tua. Then pergi penawar then the doctor said "Kenapa tak jumpa doktor awal-awal" Aku takut sebenarnya nak jumpa doktor. hahahaha. Tonsil bengkak penuh and just wait and see dulu.
  2. Aku tertinggal purse dekat kereta. Ha ni. Purse aku ikut abah pulang ke Shah Alam semula. Ini semua gara-gara aku keluarkan purse dari handbag untuk beli topup masa singgah 7e huaaa. Kena balik rumah ambik balik. hahaha. 
  3. My lens cap hilang. Ni paling "padan muka wana" sebab hilang kat Pahang haritu. Hahahahaha. Memang tak ah nak gi Pahang cari balik. Risau la lens rosak/calar.
  4. Tertinggal novel dalam kereta. Tak habis lagi baca "KACAU" tu. Dah la syok gila. 
  5. Aku tak beli ubat gigi hewhew dok pinjam orang punya jap. Sebab cerewet nak ubat gigi jenama *tuttt* jugak. 
Bukan nak tunjukkan kelemahan, just best lak cite perangai pelik aku. haha.
P/s: About the girl yang kena pelik cium dengan B1A4 tu, please. Aku peminat kpop, and aku tahu korang akan rasa aku defend dia sebab kpop. Tak doh tak. Tapi seriously, dia buat silap and mungkin dia tengah nangis semalaman sebab kena bash. The news jadi viral and mungkin family dia malu. Korang tahu tak korang dah letak dia kat tempat yang sama dengan Awani / Syasya Solero. Kalau tak cukup kuat boleh buat dia cederakan diri, mungkin lebih teruk bunuh diri. Memang aku malu jugak. Tapi cuba letak diri kita dekat kedudukan dia. 
Btw, im a kpop fan tapi aku suka lelaki tall, dark and macho hakhakhak so diam bye. 
»
«
  • Akak, apa nama lagu yang akak guna untuk blog akak dulu TvT plis bthu…. huhuhu

  • Omma wana lawakk gila. XD haha. Yang pasal tak de suara tu.. Moga cepat sembuh. 😀

    Kann? Biasalah. Dah excited jumpa. T.T dia terlupanlah kjap. Yang dalam drama peluk tak kecoh. Hahaha. K. Setiap orang ada salah masing-masing. Moga sys2 tu bertaubat. ^^ omma.. Sama yang tall and dark and machoo? Hahaha. T.T geng 2pm banyak jenis giteww. Hahhaa x kn minat 2pm xD . aina minat rain lahh
    T.T dia sado and comel hahahaha. ><

  • Girl's day- if you want my heart kot lebih kurang.

  • tonsil bengkak? hope u dah okey sekarang

  • SALAM DAN HI , JEMPUT UNTUK MENYERTAI 'IPHONE 5S GIVEAWAY BY SYAFIQ SPECKI' MENANGI HADIAH LUMAYAN SEBUAH IPHONE 5S ORIGINAL DAN HADIAH-HADIAH LAIN. —> KLIK SINI UNTUK SERTAI<—

  • tak okay lagi, semakin teruk i guess i really need an operation hihi

  • Thank you AiInaaaaaa. Haha Taecyeon!!

  • tak okay lagi, semakin teruk i guess i really need an operation hihi

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM