19 / 08 / 2014

Terlajak Tidur.

Hmm yes lamanya tak update kan, puas tanya member "Nak update blog tapi takde idea. Ada idea idok?" Ha lebih kurang gitu bunyi dia. Then Ayu sahabatku memb eri cadangan "Update la pashat time rasayang awak lambat tu." (lebih kurang gitu ayat tak ingat) - Lambat apa ni? Lambat apa? Meh le nak story ni.

Aku ni budak part 1, baru semester satu. Tapi semangat waja yang patut ada pada part 1 takde langsung dekat aku.. datang awal ke kelas? No. Aku bajet lima minit sebelum kelas baru aku keluar bilik. Ha ha ha. Konon "Alaaa kelas dekat je dengan asrama." Nampak tak ciri-ciri wanita idaman kat situ? -_- Siapa yang suka dekat aku tu mintak fikir 10 kali lagi eh. Hahahahahahahaha joke.

Nak dijadikan cerita, pada hari Ahad, jadual kelas aku adalah seperti berikut..

Haaaaa nampak tak masa untuk tido tu amat cukupppp? So balik dari kelas Mat tu, aku akan kemas kemas angkat kain baju sampai zohor then lepas zohor aku tido. Percayalah, aku tak tau kenapa bila duduk kat bilik je rasa nak tido. Bukan aku sorang cakap macam ni ... kaum seangkatan semua cakap macam tu. Kesian letih eh masing-masing.....

So ada satu masa ni, roomate semua pegi kelas. Aku sedap la tido sekali bangun bangun dah pukul 4:40!!!! At that time rasa macam "adakah INI satu realiti???" Ya, realiti yang pahit. Masa first time lambat, aku siap call ustaz nak tanya boleh datang lagi tak. Haaaa. Ustaz pun suruh datang, baiknya dia itu. Tapi bila sampai kelas habis kena bahan.

Dulu masa sekolah rendah susah cikgu nak ingat nama aku, sebab baik sangat pasif sangat. Namun disini ustaz kenal nama aku. k takpe. Dah kali keempat dah sebenarnya lambat. Mohon doakan wana bangun pada pukul 3 lebih. haaaa.

p/s: Kunci lah jam macam mana pun, selalu terbangun disebabkan azan asar. Jam loceng tak wujud.
p/s lagi: Ada yang kata "tak boleh ke tak tidur waktu tu?"  TAK BOLEH. ahaha.

»
«
  • hahaha, sempoii je omma pergi kelas dah lewat 40 minit~ XD

  • 안녕하세요! This is twinscraftlife. We are handcrafters! pls visit our blogshop~ We sell handmade bags, pouch, phonecase, bookmarks, notes and many more! 감사합니다~ 꼭오세요~ twinscraftlife.blogspot.com

  • Teena pernah gak cmni. Tapi version tertinggal bas. First time kena tinggal bas sanggup call teksi semata2 nak attend kuliah. Dah 2-3 kali tertinggal bas, ponteng je kelas. Hahaha.

  • tido kan sedap. biase lah tu~ tapi sebelum teruk baik baiki hehehe

  • alahai , nasib baik ustaz tu baik ye . kalau tak habis kak wana hahaha xD tak sabar nak masuk u :p kekekeke

  • haha mana ada sempoi , kelam kabut jugak tuuuu

  • kannnnn. enjoy zaman sekolah percayalah itu zaman terbaik 🙂

  • tula pasal. Sedap betul tido. Alhamdulillah this week dah ada alternatif baru iaitu tak perlu tunggu lepas zohor untuk solat. Balik pukul 12 terus tidur then azan zohor baru bangun. 🙂

  • hahaha awak lagi susah ye naik bas~ h

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM