latest post


Random | Kio 2.0 Notice

February 24, 2017

Hi everyone, moh la kita buat entry random seperti yang selalu ku lakukan tetibe untuk rant segala yang terjadi. Kekangan untuk buat entri Masalah sekarang ni satu je, nak buat entry haul tapi camera takde. Phone ber-camera pun takde sejak phone oppo aku rosak. Dalam rumah ni yang pakai iphone pun dia pegi jual sebab […]

Read More

Scarlet

January 30, 2017

 

Read More

Updates on Kio 2.0 & new look

January 18, 2017

Assalamualaikum and hi semua. Sorry sangat sangat sangat sebab asyik-asyik tukar design (mana tahu ada yang fedup), end up tak ada progress lain. Actually, ada progress lain. I’ve been figuring out my blog identity, haritu rasa nak nampak professional lah, apa lah, then finally saya buka blogging planner and jot down what kind of blog […]

Read More

Tutorial Classic Template/ Blogskin : Latest Entries Comel

April 25, 2016

 Assalamalaikum, tutorial ni ada yang request, hanya untuk blogskin je tau! Macam ni lah rupa dia.  Cari code </style> kat dalam code blogskin awak, lepas tu paste code ni dekat atas </style> tadi. a.latest-entries-button{background:#fff;width:270px;display:block;border-radius:20px;border:0px;padding:5px;margin:0px;margin-bottom:3px;} Lepas tu, paste code ni dekat sidebar blogskin awak. <center><div style=”background:#F2E8D2;  border-radius:20px;padding:10px; width:280; margin-top:10px;border:2px dashed #fff; box-shadow:0px 0px 0px 3px #F2E8D2;”><BloggerPreviousItems><a class=”latest-entries-button” […]

Read More

Tutorial Simple Template : Bloglist Style Comel

April 24, 2016

Assalamualaikum,  Nak bloglist macam ni? meh meh ikut tutorial ni.  Mula-mula pergi ke Template –> Edit HTML Cari code /* Posts Paste code bawah ni dekat atas code /* Posts tadi. #BlogList2_blogs li{background:#DBE9E8;margin:10px;margin-bottom:10px;padding:10px;padding-left:10px;border-radius:10px;border:2px dashed #fff;box-shadow: 0 0 0 2px #DBE9E8;}.blog-icon img{background:#ffffff;padding:10px;margin-right:10px;}.item-content{margin-left:30px;}.blog-title a{margin-left:30px;background:#ffffff;display:block;text-align:center;border-radius:20px;} Edit, preview, dan save! 

Read More