wana seoby
Read All Latest Post


Sambung Degree

Assalamualaikum and hi semua. First sorry sangat sebab private blog lama-lama. Beberapa minggu lepas adalah minggu yang sangat teruk dan lebih teruk bila saya decide nak ubah design padahal mood tak berapa nak okay. RIP my blog stats. I guess blog private tu dah jadi ciri-ciri Wanaseoby je. So yeah pada 5/2, semua student UiTM […]


February 17, 2017
10 comments
Berpindah ke WordPress

Assalamualaikum dan haiii semua. Selepas dah lama sangat construct blog ubah sana sini, akhirnyaaaaaa akhirnya akhirnya dapat buat entri ni. Keburukan lambat buat entry ni, aku banyak dah lupa kesusahan dan kepayahan berpindah ni. Aku cerita pengalaman aku ikut apa yang aku ingat jelah ok. Amaran entri yang panjang, sebab kalau aku bercerita macam endless […]


February 1, 2017
16 comments
Shop Opening + Scarlet Blogger Template

Assalamualaikum dan hai semua. Alhamdulillah, selepas dua bulan (sort of) of experimenting, belajar, bina, hentam, sehari google 3000 kali, akhirnya saya berjaya jugak publish page Shop dekat blog saya ni. Nervous, semoga semuanya berjalan lancar je Amin. VISIT MY TEMPLATE SHOP  Setakat ni hanya jual satu template je, Insyaallah akan bertambah satu persatu. Konsep shop saya ni, […]


January 30, 2017
4 comments
Nuffnang dan 8 Share – pendapat saya

Assalamualaikum semua, ada dapat soalan dekat Ask.fm pasal ni dan selepas cuba menjawab dengan panjang, why not update pendapat dalam entri je kan? Jana Income Melalui Blog Why not? Silap saya dulu sebab saya terlampau risau blog nampak buruk bila letak iklan, so saya on-off je letak iklan, padahal tu zaman kegemilangan kot, rugi tau. […]


January 30, 2017
6 comments
Blogger Tutorial: Customize your Date Header Style 1

Assalamualaikum semua! Harini nak memenuhi permintaan sahabat kita yang request dekat ask.fm on how to get date-header macam saya, ada line dekat belakang tulisan, macam ni: 1. Ok mari mulakan:Mula-mula pergi dekat Blogger Dashboard > Template >Edit HTML 2. Tekan key Ctrl + F untuk cari code h2.date-header { 3. Awak akan jumpa codes macam ni: […]


January 28, 2017
2 comments
Updates on Kio 2.0 & new look

Assalamualaikum and hi semua. Sorry sangat sangat sangat sebab asyik-asyik tukar design (mana tahu ada yang fedup), end up tak ada progress lain. Actually, ada progress lain. I’ve been figuring out my blog identity, haritu rasa nak nampak professional lah, apa lah, then finally saya buka blogging planner and jot down what kind of blog […]


January 18, 2017
13 comments