latest post


Random | Kio 2.0 Notice

February 24, 2017

Hi everyone, moh la kita buat entry random seperti yang selalu ku lakukan tetibe untuk rant segala yang terjadi. Kekangan untuk buat entri Masalah sekarang ni satu je, nak buat entry haul tapi camera takde. Phone ber-camera pun takde sejak phone oppo aku rosak. Dalam rumah ni yang pakai iphone pun dia pegi jual sebab […]

Read More

Panduan Berblog: Cara-cara membuat blog

February 18, 2017

Assalamualaikum, disebabkan baru-baru ni member aku ada yang sangat berkenan nak buat blog, dan aku jugak jenis yang excited melebih bila member nak buat blog, maka aku nak buat series step by step nak berblogging ni, insyaallah. Mungkin anda sebenarnya berminat nak buat blog, tapi tak tahu nak start dari mana. Betul tak?\ Buat blog […]

Read More

Sambung Degree

February 17, 2017

Assalamualaikum and hi semua. First sorry sangat sebab private blog lama-lama. Beberapa minggu lepas adalah minggu yang sangat teruk dan lebih teruk bila saya decide nak ubah design padahal mood tak berapa nak okay. RIP my blog stats. I guess blog private tu dah jadi ciri-ciri Wanaseoby je. So yeah pada 5/2, semua student UiTM […]

Read More

Berpindah ke WordPress

February 1, 2017

Assalamualaikum dan haiii semua. Selepas dah lama sangat construct blog ubah sana sini, akhirnyaaaaaa akhirnya akhirnya dapat buat entri ni. Keburukan lambat buat entry ni, aku banyak dah lupa kesusahan dan kepayahan berpindah ni. Aku cerita pengalaman aku ikut apa yang aku ingat jelah ok. Amaran entri yang panjang, sebab kalau aku bercerita macam endless […]

Read More

Shop Opening + Scarlet Blogger Template

January 30, 2017

Assalamualaikum dan hai semua. Alhamdulillah, selepas dua bulan (sort of) of experimenting, belajar, bina, hentam, sehari google 3000 kali, akhirnya saya berjaya jugak publish page Shop dekat blog saya ni. Nervous, semoga semuanya berjalan lancar je Amin. VISIT MY TEMPLATE SHOP  Setakat ni hanya jual satu template je, Insyaallah akan bertambah satu persatu. Konsep shop saya ni, […]

Read More

Nuffnang dan 8 Share – pendapat saya

January 30, 2017

Assalamualaikum semua, ada dapat soalan dekat Ask.fm pasal ni dan selepas cuba menjawab dengan panjang, why not update pendapat dalam entri je kan? Jana Income Melalui Blog Why not? Silap saya dulu sebab saya terlampau risau blog nampak buruk bila letak iklan, so saya on-off je letak iklan, padahal tu zaman kegemilangan kot, rugi tau. […]

Read More

© 2011-2017 WANASEOBY.COM