14 / 12 / 2015

Sis cuba confident

Assalamualaikum,kita start entry kita dengan starting yang tiba-tiba seperti berikut : Semalam aku tengah meeting, lepas tu tetibe sorang ketua biro kolej bertanya kepada kami semua "Siapa nak tolong event Malam Eratan Kasih esok? Kita nak lima orang." Aku pun join sebab Atie join, hee gediks kan. Tu bukan point dia, point dia adalah pakaian.

Jubah hitam dan tudung cream.

Jubah hitam is okay, walaupun aku tak pernah pakai jubah hitam and tak pernah ada tapi okay takpe kita boleh pinjam. Tapi tudung cream..... tudung cream...that freakin tudung cream. omg warna takleh cerah lagi ke (emoji mata u.u)

Aku ada skin complexion yang teruk, means kusam,tak sekata, dengan eyebagnya lagi and lately ni memang sunburn sampai berbelang. Alah ingat tak description dulu "Getting sunburn on every wednesday"? I really did. Tak gurau, aku memang dapat sunburn every Wednesday. Haaa tanya lah cepat kenapa hihi. Aku tak confident enough untuk pakai tudung warna seterang-terang alam.

Tapi sebenarnya, aku rasa okay je bila aku pakai. Walaupun kalau tengok dengan teliti memang hitom muka aku kalau nak dibandingkan dengan warna tudung, tapi sape kesah? Omg suddenly macam terpositif pulak. Selfie kat atas ni aku letak filter (tu pun susah payah cari lighting elok) so takyah nak berharap sangat okay. Hahaha.

So korang rasa sebenarnya apa warna tudung yang sesuai kalau muka sunburn, kusam, gelap? Ada yang cakap kalau kulit gelap kena pakai tudung cerah baru cantik. Selama ni aku pakai tudung warna pale je sebab aku memang suka! Saya perlukan pendapat anda! Thank you 🙂

»
«
  • LOL, kita ada masalah yg sama. wakakkaa. 😀
    seriously memang nak elak tudung warna cerah2 sebab nampak semua cela kat muka T^T

  • muka saya pun x berapa cerah gak haha. samala saya jenis yg suka pakai tudung warna pale juga :p

  • kan, kekusaman kulit lagi lah jelas gila T_____T

  • kita kan de meleisss. pink belacan kansss?

  • Problem sama ler sis T_T Tapi saya pick tudung yang warna gelap huhu macam hitam, maroon, blue black etc. Jatuh confident 30% bila pakai tudung cerah, terserlah ketidakcerahannya nanti haha

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM