17 / 12 / 2012

Simple Template : Comment Box Styling

Assalamualaikum,
Saya sedang menjinakkan diri di dalam simple template setelah sekian lama tak sentuh Simple Template ni. Baruku sedar edit simple template ni senang jugak tapi lebih complicated dari classic template. Code ni semua saya type sendiri /serious/ so sila hargai lah ye ;__;

Nak Comment Box macam tu? Ikut instruction ni - 
  1. Pergi ke Dashboard > Settinng > Post and Comments > Coment location > Pilih Embedded
  2. Pergi ke Blogger Dashboard > Template > Edit HTML
  3. Cari code .post {
  4. Paste codes yang saya bagi ni dekat ATAS .post{ tadi.
  5. Warna text, background semua pandai-pandai lah ubah eh ^-^
  6. Kalau dah siap, Preview . Save

Goodluck mencuba. Kalau tak jadi usaha lagi muahaha.
P/s : Thanks kepada Cik Nad kerana sudi tolong komen "test test test" XD

»
«
»
«

A personal & design blog based in Malaysia. Blog is still under construction but enjoy your visit!

Search this blog

category

Blogging Personal Tutorials Freebies Category Category

subscribe this blog

My Bloglist

Sponsor


Random post from this blog



ยฉ 2011-2017 WANASEOBY.COM