17 / 12 / 2012

Simple Template : Comment Box Styling

LIVE PREVIEW
Assalamualaikum,
Saya sedang menjinakkan diri di dalam simple template setelah sekian lama tak sentuh Simple Template ni. Baruku sedar edit simple template ni senang jugak tapi lebih complicated dari classic template. Code ni semua saya type sendiri /serious/ so sila hargai lah ye ;__;

Nak Comment Box macam tu? Ikut instruction ni - 
  1. Pergi ke Dashboard > Settinng > Post and Comments > Coment location > Pilih Embedded
  2. Pergi ke Blogger Dashboard > Template > Edit HTML
  3. Cari code .post {
  4. Paste codes yang saya bagi ni dekat ATAS .post{ tadi.
  5. Warna text, background semua pandai-pandai lah ubah eh ^-^
  6. Kalau dah siap, Preview . Save

Goodluck mencuba. Kalau tak jadi usaha lagi muahaha.
P/s : Thanks kepada Cik Nad kerana sudi tolong komen "test test test" XD

»
«
»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



ยฉ 2011-2017 WANASEOBY.COM