21 / 04 / 2016

Simple Template : Buang background kelabu/border pada comment thread

Assalamualaikum, 
Tutorial ni untuk yang guna Simple Template yang warna putih tu. 
Sebelum. Ada background kelabu tu kan? 
  1. Pergi dekat Template > Edit HTML
  2. Cari code .comments .comment-thread.inline-thread {
  3. Nanti akan jumpa code macam ni : 

    .comments .comment-thread.inline-thread {
      background-color: $(post.footer.background.color);
    }

  4. Padam yang saya warnakan biru tu.
  5. Kalau nak buang border pula (abaikan kalau taknak buang border): 
  6. Cari code .comments .continue {
  7. Nanti jumpa code macam ni: 

    .comments .continue {
      border-top: 2px solid $(widget.alternate.text.color);
    }

  8. Padam code yang saya birukan.
  9. Done and save. 
Hasilnya. Goodluck!
»
«
  • nice one wana. 😀
    tapi BV memang dh agak malas menghadap coding dah sekarang T^T

  • nice one wana. 😀
    tapi BV memang dh agak malas menghadap coding dah sekarang T^T

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM