21 / 04 / 2016

Simple Template : Buang background kelabu/border pada comment thread

Assalamualaikum, 
Tutorial ni untuk yang guna Simple Template yang warna putih tu. 
Sebelum. Ada background kelabu tu kan? 
  1. Pergi dekat Template > Edit HTML
  2. Cari code .comments .comment-thread.inline-thread {
  3. Nanti akan jumpa code macam ni : 

    .comments .comment-thread.inline-thread {
      background-color: $(post.footer.background.color);
    }

  4. Padam yang saya warnakan biru tu.
  5. Kalau nak buang border pula (abaikan kalau taknak buang border): 
  6. Cari code .comments .continue {
  7. Nanti jumpa code macam ni: 

    .comments .continue {
      border-top: 2px solid $(widget.alternate.text.color);
    }

  8. Padam code yang saya birukan.
  9. Done and save. 
Hasilnya. Goodluck!
»
«
  • nice one wana. 😀
    tapi BV memang dh agak malas menghadap coding dah sekarang T^T

  • nice one wana. 😀
    tapi BV memang dh agak malas menghadap coding dah sekarang T^T

»
«

A personal & design blog based in Malaysia. Blog is still under construction but enjoy your visit!

Search this blog

category

Blogging Personal Tutorials Freebies Category Category

subscribe this blog

My Bloglist

Sponsor


Random post from this blog



© 2011-2017 WANASEOBY.COM