30 / 01 / 2017

Shop Opening + Scarlet Blogger Template

Assalamualaikum dan hai semua. Alhamdulillah, selepas dua bulan (sort of) of experimenting, belajar, bina, hentam, sehari google 3000 kali, akhirnya saya berjaya jugak publish page Shop dekat blog saya ni. Nervous, semoga semuanya berjalan lancar je Amin.

VISIT MY TEMPLATE SHOP 

Setakat ni hanya jual satu template je, Insyaallah akan bertambah satu persatu. Konsep shop saya ni, saya nak buat theme yang seronok-seronok, which means saya bercadang nak keluarkan template macam Blogkins-blogskins saya dulu, unique and one of a kind. For those who want to have fun!

Introducing Scarlet Blogger Template, latest in shop!

Scarlet Blogger Template

Introducing my first child, satu template yang amat-amat mengambil masa sebab template yang pertama. Jom tengok features template ni:

  • A free matching favicon
    • Yes, dalam fail tu saya akan sertakan satu icon untuk dijadikan favicon, sesuai dengan template. Cantik and rare tau, gambar burung terbang tu.
  • Fully Responsive
    • Tengok dalam phone, tablet, pc, semua saiz semua cantik dan kemas.
  • Two version of full size header
    • Saya ada sediakan dua versi blog header, pilih je nak mana satu. Yang pertama yang macam gambar di atas, satu lagi tanpa kotak putih tu, cuba usya shop saya.
  • Custom Menu using Blogger Pages gadged
    • Menu system kali ni saya guna Blogger Pages system, maknanya kita masukkan dalam widget Pages yang sedia ada dalam Blogger, tak payah godek-godek code dah. Boleh susun je ikut urutan dan buang je mana yang tak nak.

Dan banyak lagi features, boleh check features-features, syarat, process, semuanya dekat sini. Semoga korang suka! 🙂

P/s: mohon doa baik kalian.

»
«
  • Aqilah Shahirah

    wahhh kak wana. saya da tengok template nya.. lawaaa

  • First baby cantik, tak sabar nak tengok baby lain, hihihihi mana tahu ada yang terbekenan lalu terjatuh cinta, dan terbeli nanti.

    • hehehhehehe insyaallah akan tambah dr semasa ke semasa. Terima kasih 🙂

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM