Sambung Degree

17 / 02 / 2017

Assalamualaikum and hi semua.

First sorry sangat sebab private blog lama-lama. Beberapa minggu lepas adalah minggu yang sangat teruk dan lebih teruk bila saya decide nak ubah design padahal mood tak berapa nak okay. RIP my blog stats. I guess blog private tu dah jadi ciri-ciri Wanaseoby je.

So yeah pada 5/2, semua student UiTM batch kitorang yang baru habis diploma ni menanti-nanti result permohonan penerapan ke degree. Maksud penerapan ni, kitorang sambung degree tapi terus ke semester 3 degree tu.

Aku tak berapa nak menanti pun, sebab aku awal-awal dah set yang aku taknak masuk Degree intake ni, aku nak masuk next year punya batch. Lepas keputusan dah keluar.....

 

Aku automatic excited padahal dah acah taknak terima tu. Then aku tanya everyone dapat mana, nak tahu tak actually ramai gila kitorang dapat UiTM Puncak AlamΒ sama cuma kebanyakan dorang ambik HR. Aku memang minta marketing as first option sebab Sir Khodri, walaupun awak pernah marah saya sebab result test teruk, tapi saya tetap sukakan marketing HA HA HA.

Pastu aku call Neymar, and aku sangat la terkejut. Sebab kitorang dapat course sama dan tempat sama. Tak mustahil la sebab penerapan Degree ni dia letak dekat dengan tempat tinggal, and Neymar pun duduk KL, confirm la dapat Puncak Alam. Bro, sebelum aku berangan "Adakah ini jodoh?" baik aku control diri dulu.

Pastu best lah sebab ramai dapat tempat sama, and plan nak duduk satu rumah. Cuma tulah, antara kawan-kawan aku, aku je lah yang ambik Marketing.

Nervous lah pulak nak masuk kehidupan kelas, presentation, assignment, dan program-program. Buat masa sekarang ni aku nak berterima kasih je dekat Allah sebab bagi peluang aku jadi komander masa Diploma dulu, sebab sekarang aku dapat beza diri aku dengan orang lain dalam bab "takut orang". hahahaha.

ok ciaw dan tahniah semua yang dapat penerapan.

»
«
  • Good luck!

    your blog always looks pretty and I’m sure that you can reach your old stats in no time

    • Thank you Rasya ! πŸ™‚

  • Tahniah awak πŸ˜€

  • I got there too! Kawan saya pun ramai gila dapat sana

    • Waaa awak course apa? Kan tak payah risau sebab kawan ramai kat sana πŸ™‚

  • baru perasan ada post baru πŸ™ CONGRATS KAK WANA AND WUUU JODOH WUUUUUUU hikhuk

    • Eyyyyy zahi ni pembaca setia ke camne heheheh thank you hahaha jodoh la angattttttttt

  • Tahniah ! Semoga sukses selalu πŸ™‚

  • Amira Shahira (mirashahrom)

    tahniahhhh kak wanaaa, wuuuuuuu ada jodoh wuuuuuuu hahahaha :))

»
«
WANA, TWENTY ONE
The girl on the left telling you to have a happy reading!

+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



Β© 2011-2017 WANASEOBY.COM