01 / 06 / 2015

Printable Calendar !

Assalamualaikum,

Di saat student Uitm tengah sibuk nak daftar kelas dan sebegainya, aku sibuk buat benda lain. Bila dah nak naik sem, maka naiklah semangat men-journal acah-acah aku ni. Aku memang minat dengan penulisan diary yang selalunya warna-warni, dan kawaiii gilas. Tapi aku tak kawai, so aku beli buku vintage dengan harapan buku ini berjaya dihabiskan. Walaupun aku tahu, buku aku sebelum-sebelum ini separuh jalan je lepas tu hancur. Ish ish. 
Disebabkan buku aku beli ni kosong je, dan aku pun tak berapa nak kreatif sangat, aku start dengan download calendar yang aku dapat >dekat sini<. 
Disebabkan buku aku kecik so aku print 6 x 2 diatas sticker paper. Senang main tampal je nanti. 

Walaupun dah June, aku ada lah agenda aku sendiri.. hihihihi

Okay now anak-anak baru, boleh duduk satu bekas dengan anak-anak yang lain ye. Omg I can't explain how much I love paperssssss tapi asyik kena perli *kertas daripada pokok yang ditebang* T_T well guys kalau aku tak guna kertas ni pun orang still jual kertas kan T_T hahahahaha.

Hahah btw dekat article 18 Fun Things You Can Print Out For Your Amusement ada banyak lagi printable ideas yang korang boleh buat. Lelagi yang gila kertas macam aku.

Kbye nak bina katil guna kertas. 

»
«
  • bagus jugak idea ni.. xyah la sibuk2 nak beli buku yang dah ada kalendar 🙂

  • kak wanaaaa yg tebal mcm kamus tu ke diary *O* teruja betui den melihatnya hihi xD

  • Anonymous

    mana nak dapat sticker paper ?

    p/s: comelnya kotak floral tu omg kawainyaaaa rasa nk nangis T_T

  • Anonymous

    kak wana print on A4 paper tapi dengan size calendar 6×2 eh?

  • Anonymous

    kak wana saya pon mcm awak jgk !! i love printables things ♥♥ and i suggest you to join pinterest.com. dekat situ boleh jumpa banyak printables (gift tags, calendar, bookmark, journal cards, gift wrapping papers and etc)

  • Tu diary hahahahahaha

  • right? 🙂

  • Dah join ! and banyak dah print printables dari situ 🙂

  • Yep 🙂

  • sticker paper kat semua kedai kertas ada. Tapi saya beli kat Mydin 🙂

  • ok thanks!!! huhuhu

  • Boleh ke guna printer biasa untuk print guna yg ada sticker tu ?

  • Boleh 🙂

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM