17 / 01 / 2014

My thought on Simple Template

Assalamualaikum,

Sejak 2011, macam-macam template yang aku guna. Dulu simple template, lepas tu denim, akhirnya blogskins. Sepanjang aku berblogging aku rasa dah 65453438413 kali dah aku tukar template (hiperbola). Entry aku tak habis habis tajuk "New look" "Rupa baru" dan sebagainya. Entah bila nak type entri normal pun tak tau lah =="

Sejak aku godek simple template pada 18 Dec 2012, Aku dah tertarik dengan function komen simple template.

Menda alah ini lah yang aku maksudkan. Seperti drop down gitu. Boleh terus reply komen, sangat memudahkan.Tapi, benda ni ada bila kita pilih Embedded Post je, so takleh buat Popout Comment.

Kalau nak yang pop out pun boleh, ada tutorial untuk "reply to comment" kan?

(Sebenarnya aku ada masalah dengan icon orang yang komen tu, walaupun bukan anon, dia tetap keluar muka anon. Sebab taknak tengok muka anon je aku buat gambar background purple macam tu. Ada sesiapa tau jalan penyelesaian?)

Selain tu, kalau simple template, kita boleh tengok preview post yang bakal dibuat. Dah jadi habit dah tekan preview tu hahaha.

Tapi, bila rindu blogskin i pakai blogskin lah. haha. Anda suka yang mana? (cewah bunyi cam iklan je)

»
«
  • Kiera pakai washed denim . Nak tukar ke denim tapi banak pulak kerja nye. so, sampai sekarang pakai washed denim. nak tanya laa kan . Kiera buad komen macam tu tak boleh la. Edit balik jadi buruk. So, terpaksa guna yang 'reply to comment' tu :3

  • simple template pun okey ye! hehe… tapi sekarang ni saya guna denim template,malas nak tukar,hehee…

  • yupp i lovin simple n denim senang handlemacam blogskins >< tapi blogskins ni lembem sikit hehe btw anon tu an check back code < / body> then cer check problem code btw jemput komen hiks http://ifharzcho.blogspot.com/2014/01/17012014.html

  • Simple template the bestt!!!

  • haha ^u^

  • lembem tu apa??? kahkah XD

  • kita dulu pun suka edit denim. Sejak denim dah takde kat interface baru ni, kita kurang minat haha

  • adik beradik kimbum punya haiwan peliharaan xD

  • rasanya memang tak boleh. Boleh ke? haha ^^

  • ceh XD Tiba-tiba terbayang hamster *___*

  • Macam mana nak edit simple template macam awak? Cantik 🙂

  • simple tempate senang nak edit. tuto pon banyak macam tutor wana ^^ washed denim nak kena cari kod baru edit.

  • Alan suka guna simple templet yang warna putih tu senang edit ^^

  • Haha washed denim pun lebih kurang je cuma kod lainlah… kan best kalau blogger kekalkan washed denim semua tu.. teringin gak nak post tuto template tu

  • Edit macam biasa je 🙂

  • ekceli semua macam sama je XD tapi nak try gak la nanti cuba yang tu

  • Anonymous

    Hey there, I think your website might be having browser
    compatibility issues. When I look at your blog in Chrome,
    it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some
    overlapping. I just wanted to give you a quick heads
    up! Other then that, fantastic blog!

    Feel free to visit my homepage; blown head gasket repair cost

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM