12 / 03 / 2014

Memori gula mitai (siapa boleh belikan?)

Assalamualaikum,

pinjam gambar dari http://udakdilah.blogspot.com/ >__< 

Masih teringat lagi masa darjah 4, sorang ex-bestfriend kita bagi kita makan manisan ni. Dia dari Sarawak. Kita pun jakun sebab sedap sangat tapi masa tu mak tak bagi kita makan banyak sebab manis. Masa tu nak kirim dekat dia tapi duit pun takde. Nak mintak pun mak tak bagi beli, so...

Dari tahun lepas aku dengan Asyrina (dia pun turut berkongsi memori sebab dia pun wujud masa tu , kita besprengg) cari manisan ni. Punya la tanya sana-sini, tetap tak jumpa sebab nama manisan tu pun kitorang tak tau. Nak google pun tak reti sebab tak ingat benda tu apa benda. Hahaha.

Malam tadi dekat group wechat tiba-tiba Asyrina cakap pasal benda ni. Lepas tu aku decide nak tanya ex-bestfriend aku tu. (Ish elok ke aku panggil ex-bestfriend ni T_T) Tapi sebelum tanya tu, aku try google lagi pasal manisan ni. Tiba-tiba terdetik nak search keyword "Manisan Sarawak"

Maka video ini pun keluar. Wahahahaha puas hati I sebab memang itu lah benda yang I makan dedulu. Tapi masih tak tau nama manisan tersebut. Search punya search punya search, akhirnya dapat tau yang nama manisan ni "Gula Mitai". 
Tapi tapi tapi .... benda ni tak jual dekat semenanjung... macam mana nak cari? Ada sesiapa boleh belikan dan post kesini? T_T sila contact saya yaa.
wasalam
»
«
  • Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com 🙂

  • Anonymous

    nak ke? bru mggu lps mkn, hehehe…

  • @anon : Nakkkkkk. sanggup bayar kalau boleh belikan poskan. haha

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM