23 / 01 / 2014

Launcher untuk android.

Assalamualaikum,

Dari mula-mula pakai android lagi, aku memang seorang yang gatal tangan dan suka menyelongkar kemungkinan handphone aku boleh tampak comel. Dari zaman Galaxy Wonder sehinggalah sekarang S2 .. btw, handphone aku sekarang warna hitam, so takyah nak comel sangat lah kannn.
Sekarang aku guna Dodol Launcher, kalau nak guna sila cari Dodol Launcher dekat Play Store ye. Dulu dekat Galaxy Wonder tak boleh guna Dodol Launcher ni, sekarang tak tau lah boleh ke tidak. 
dodol Launcher - phone decor - screenshot dodol Launcher - phone decor - screenshot dodol Launcher - phone decor - screenshot
Dodol launcher.
Theme yang tengah tu sangat kemas. Aku guna theme yang tu berbulan-bulan dah. hehe.
GO Launcher EX - screenshot GO Launcher EX - screenshot GO Launcher EX - screenshot
Go Launcher
Gambar ni theme asal Go Launcher. Aku sebenarnya suka theme asal benda ni tau, rasa hensem and cool je phone aku. Tapi kalau mood cecomel terus aku cari theme untuk Go Launcher ni. Aku rasa Go Launcher dengan Dodol launcher tak jauh beza pun.
Buzz Launcher - screenshot Buzz Launcher - screenshot Buzz Launcher - screenshot
Buzz Launcher
Haaa ni lah dia launcher yang bagi aku sangat sangat sangat oseeem. Kita boleh buat macam-macam mana pun yang kita nak. Kepada peminat k-pop, ehem, kalau korang search exo kat situ berduyun duyun theme exo keluar. Al maklumlah... tapi tak kisah pun idol mana-mana, sebab boleh edit sesuka hati kan? Tengok aku punya dulu.
Sawan Apink. Sebenarnya ni gabungan theme Baekhyun , Chen dengan Apink, aku ambik material-material dia je, maaflah ye hahahaha. Ok berbalik kepada Buzz Launcher ni, banyak benda nak kena download. And memang kena explore sendiri. Nak ajar memang tak boleh sebab faham pun sendiri... agak complicated kot nak menaip instruction dia. Tapi memang best !! 
Tiga Launcher ni lah yang berjaya menarik perhatian aku daripada beriban riban launcher diluar sana lol
Bersambung .....
»
«
  • handphone cangghih bolehlah…Alan pakai galaxy Y jer :'(

  • the themes are so damn cute.. i hope my phone tak rosak! tapi memang dah rosak /sobs/ jeles tengok your themes Wanaaaa!

  • hahaha XD rosak kenapa? :O

  • heh belum rezeki lagi tu… akak pun dapat phone masa form 4 kira alan untung lah hehe

  • weee~
    bestnyaaa aaaaa ihihihi qila baru nak beli phone T_T

  • samalah kita~ pakai dodol launcher lagipun dodol launcher tu korea punya (eventho bunyi dodol macam melayu). GO launcher lagi banyak benda best tapi Buzz launcher tak pernah dengar. Dodol dengan Buzz mana lagi best? :3

  • samalah kita~ pakai dodol launcher lagipun dodol launcher tu korea punya (eventho bunyi dodol macam melayu). GO launcher lagi banyak benda best tapi Buzz launcher tak pernah dengar. Dodol dengan Buzz mana lagi best? :3

  • floop! termasuk dalam swimming pool /flips jongin/ and memang dah selalu kena campak phone tu haha xxD

  • Sepp !! gang !! saya pun suka campak phone. hahahahahha

  • Dodol lagi simple, rasanya Dodol lagi best. hehe

  • Yeke? Hahaha kalau dah beli boleh lah guna launcher-launcher ni 🙂

  • cantik lahh . sesuai untuk budak remaja .. huhu

  • hahaha xD best gilaa main campak2 lagi2 kalau time dia tengah hang -_- hihi

  • hahaha xD best gilaa main campak2 lagi2 kalau time dia tengah hang -_- hihi

  • Yep !!!! geram. Pastu kalau asyik typo.. sampai pecah case haha nsib baik case je yang pecah, bukan phone.

  • kan??? XD

  • Akak , yg theme APink tu akak guna launcher apa eh ?

  • buzz launcher 🙂

  • wow comelnyaaa >< klau akk, akk recomend launcher yg mne klau nk bgi phone x lag sgt? x tau nk plih yg mne ><

  • FIZAHSAA 😀 : Kalau taknak lag sangat guna Go Launcher 🙂

  • kalau samsung galaxy y mmng xleh guna launcher2 yg download kt google play ke ?

  • Boleh rasanya. Dulu masa saya guna Y , boleh je guna tapi mungkin ada yang tak boleh. cuba try.

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM