17 / 09 / 2016

Kembali dengan rupa baru

Assalamualaikum anak-anak, first saya nak wish Selamat Hari Raya Aidiladha dan Selamat Hari Malaysia kepada semua. Eceh, walaupun dah lepas, ni je idea pembuka kata yang ada. Niat asal nak jadi produktif, sekali hacuq lebuq tiga hari je produktif, hari seterusnya saya dah start tak jaga makan minum, dah membiarkan dunia ini berputar tanpa ku kesah kerana saya dah start buat template. 

Sebenarnya tak pernah lagi guna tema minimalist tapi teringin pulak. Sebelum ni yang paling hampir pun rupa yang ini dan yang ini. Itupun saya tambah juga warna sebab takut tak kena dengan gambar-gambar yang bakal di post. Dan kali ni, saya tak edit simple template, saya try buat start from scratch! Alhamdulillah, beginner kan banyak lah tutorial yang saya try. Template ni tak siap lagi sebenarnya (sila perhatikan blockquote dan comment section)Asalnya nak buat responsive punya tapi apakan daya tak menjadi. Korang share share lah step nak buat template responsive T_T Tapi takpelah struktur template pun masih lagi tunggang terbalik, tunggu cuti sem ni nak belajar lagi.

full screenshot

Sumpah banyak sangat google sampai bila buka history google chrome satu hari punya history sampai dua tiga page. Jenuh nak cari mana satu sumber pelajaran. Ni aku bagi semuaaaaa link semoga bermanfaat.

Create Your Own Blogger Template From ScratchHow to Add Gadget/Widget Sections Anywhere in Blogger | Flaticon (where i got all the icons) | CUSTOMIZED ARCHIVE GADGET | htmlarrows (symbol untuk older & newer post) | Lightwidget (Instagram widget) | Auto Read More with Thumbnails |  How to create tooltips | Create Horizontal Navigation Menu With Drop Down Submenus Using CSS | Google fonts

Okay itu sahaja, terima kasih byeeeeee

»
«
  • pandainyaa awak edit template..
    kalau Rara memang bawa kemusnahan jer.
    stress sendiri jadinya. huhu~

  • OH

    Laawaaa ??? Idola hahaha

  • hehe thank youuuu, main code lagi pening hehehe

  • Thank you 🙂

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM