12 / 11 / 2015

Kegemaran Baru : Royal Gold Foundation

Assalamualaikum,

Waktu aku tengah belajar dalam kelas seperti biasa, aku dapat whatapp dari mak. Katanya "Kak ma beli produk baru." sended along with this image.

I was like "omg seriouslah foundation lama pun tak habis guna sebab ada banyak refill tapi dia beli lagi foundation yang ada refill banyak-banyak lagi." Mula-mula aku rasa macam bazirnya sebab foundation lama pun not bad (OriginalRaw 10 which is from GoShop too). Biasalah, Go Shop, very persuasive.

But I replied "Mak akak nak serum tu." Tak malunya I. Hihik.

Lepas balik rumah, mak panggil masuk bilik. Lepas tu dia buka kotak ni, dalam tu still sama macam keadaan atas cuma satu foundation dia dah guna. Lahai. Serum, cream semua dia tak guna. Dia just ambik foundation satu then goes I don't need em and pushed aside the crying serum and cream t_t (kesiannya baby tunggu wana amek ehhhh) .

So saya dapat satu foundation, satu serum, satu cream. Yeay. Nah sedikit runaway.

Seperti yang anda lihat cream dengan serum tu memang takdak description langsung! Aku tak tau function dia apa untuk apa semua, tapi aku buat dek je pakai sebab aku suka gila dengan result dia. Cream tu bila pakai je kulit rasa moist yang ideal, bukan terlampau moist (sampai naik minyak), tapi memang moist yang ideal. Tangan pun gatal je nak cubit pipi sendiri sebab rasa lembut sangat bila dah moist tu, naik jerawat padan muka hang! 
Serum dia pulak have this very thick texture, tak macam serum aku selalu guna. Dia macam melekit bila apply rasa macam heavy *^* 
Inilah rupa foundation yang belum digunakan, dekat atas dia ada gold layer huhuhhu memang cantik gila rasa nak makan. I'm so in love sebab this product memang cantik ~_~ 
lepas dah sentuh jadi gini. 
I.AM.SERIOUSLY.IN.LOVE.WITH.THIS.FOUNDATION. Aku start guna daripada cuti raya haji haritu yang dipercayai dalam 7 minggu lalu. Suka sangat sebab tu aku share dekat sini. Seriously, bila pakai senang je dia spread dekat seluruh muka, senang je nak sekatakan. Yang best skali foundation ni bagi glowing effect bila apply. Glowing bukan berminyak. Dalam masa 7 minggu ni banyak dah soalan aku dapat "Eh wana kau pakai apa?" walaupun ada jugak breakdown jerawat muncul secara bersiri.
Aku pun jawab "eh takdelah aku kan cantik glowing semulajadi." huhuhuhuhuhuhuhuhu ni gurau jangan bash. 
»
«
  • Rajin nya mak kau beli barang kat GoShop haha

  • Kan banyak dah dia beli kat goshop lol hahahaha

  • royal gold foundation, kt goshop mahal, lazada murah

  • Dekat Goshop harga dia 199 – untuk dua foundation, dua refill, satu moisturizer, dengan satu serum. Meanwhile dekat Lazada satu foundation je dah rm60 🙂

  • *rm69

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM