15 / 04 / 2015

Kaca mata

Assalamualaikum,

Semasa aku darjah 5, aku pergi check mata dekat kedai cermin mata (of kos lah). Akak tu kata power aku 200 lebih. Eh, aku rasa macam penglihatan aku ni okay je. Then aku buat dono. Then now dah besar, aku selalu cakap "Saya tak rabun." Hekhek. Then selalu jadi mata Ikaa setiap kali pegi mana-mana, dia akan suruh aku bacakan sign board kereta api sebab aku masih boleh nampak objek jauh. Dan aku bangga. Ya, bangga. Ok gurau.

Sehinggalah sem ni , aku rasa mata aku tak sedap. Lelagi bila duduk dalam dewan, muka orang kat depan aku dah confuse mana hidung mulut mata dia. Disitu aku sedar, aku rabun. Aku ni pun satu, pernah tulis entry "Tips penjagaan mata" tapi tak pernah ikut -_- ya ampun!!

So bila dah sedar diri rabun tu, maka aku pun pergi One Segamat dengan kawan aku Nisak,  untuk mendapatkan sepasang lagi mata. Aku pun check la mata aku, akak tu inform power seratus lebih. Aku masih terfikir, seratus lebih tu tinggi ke tak?haha. Yang tak best, semua cermin mata kelihatan besar dan tak seimbang dekat aku. Bila aku pakai, Nisak gelak. Aku try ini, Nisak gelak. Aku try itu, Nisak gelak.

Aku tanya akak kedai tu, dia bagi aku spec yang paling kecikkk skali. Sebab bentuk muka aku tak sesuai pakai spec besar ...

tadaaaa!! Okay maaf terpaksa hadap cadar yang sama lagi.  Mula-mula pakai, memang pening sebab tak biasa kan. Lelama okayy sampai tak perasan pakai spec. Ada juga yang kata aku lebih sesuai pakai spec. Haip! Mana boleh, tak bolehlah aku tayang eyebag gucci aku ni kalau pakai spec!

Sekian.

»
«
  • salam singgah

  • ingatkan orang segamat. rupanya study dekat UITM segamat. hee saya orang segamat *peace*

  • haha hai apa khabar orang segamat XD

  • hehe nak tanya wana boleh? Wana buat spec ni dlm anggaran brp ye? Sbb say pun DIPAKSA utk buat spec jugak hehehe

  • around rm350 ..:)

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM