28 / 11 / 2016

I’m back plus new look!

I'm back plus new look!
Hi! Im back guys. Seperti Wana yang selalu, selagi tak tukar template selagi tu lah tak reti nak update blog. Sebab first tahu nak update apa, sebab totally lost dari dunia blogging, tak tau nak lawat blog mana. Sila-sila lah komen link blog korang sebab nak blogwalking hehe.

So ni lah template yang paling lama aku spend masa untuk buat, semata-mata sebab nak responsivekan benda alah ni. Tapi sebenarnya benda ni kalau fokus betul-betul boleh buat kejap je. Tapi aku sepuluh kali tidur, habiskan drama, kadang tu aku coding sambil dengar cerita Shin Chan. Dengar okay, bukan tengok. Hahaha. Okay mari saya tunjuk full screenshot blog.

Suka sangat design blog, dah macam artwork sendiri. Kepuasan, sebab tu lah kadang ada yang lebih minat design daripada post entri, apa-apa pun tak apalah orang nak cakap apa pun. Learning process kot ni? haha. Sekarang dah pandai dah main mock up. Hahaha. Ini semua gara-gara Nana Johari punya tutorial mock up tu lah.  Macam biasa, marilah kita tunjuk link-link yang membantu dalam proses ini :

Lightwidget - Instagram widget . Build your own Blogger Template from Scratch .  Font Awesome - for the Icons . Fonts . Arrow Box .  Automatic Read More . Responsive

Amaran: Semua isi di dalam blog ini belum dikemaskini, banyak link yang tidak boleh digunakan lagi. Harap bersabar sebab saya akan update satu satu. Thank you semua!

»
«
  • Cantiknye blog!

  • Thank you! hehe

  • Template2 wana tak pernah tak cantik! Antikkk angatttt <3

  • Memang cantik lah template baru?

  • Cantik dan menarik..

  • Nice look! I do like it 😀

  • Thank you so much! 😀

  • Terima kasih kak Lea

  • Thank you hehehe

  • Heeeee thank you <3

  • cantiknya blog T T I wish I can make my own template one day. Dulu buat blogskin pun hancusss last2 guna yg dah sedia ada. Sekarang ni pun guna Xposetheme huhu

  • cantiknyaaaaa! erin pun ada new look jugak hihi

    http://www.erinazmir.com

  • pergh! lawa
    bookmark for future reference

  • cantekkkkkknyaaaaaa~ serius.
    terer betul design blog sendiri :3

  • Thank you BV! Biasa jelah T_T hehehe

  • Thank you ! hehe

  • Thank you Erin 🙂 Will visit yours 🙂

  • Thank you 😀 Heeee boleh punya kalau belajar slow slow. Tulah saya pun pernah guna freebies lagi senang and jimat masa 🙂

  • Titik peluk akak memang berbaloi!

  • memang rasa berbaloi! hehe thank you 🙂

  • Wah responsive template design sendiri? Hebatnya!!! Cantik pula tu hasilnya.

    *kagum dari jauh.

  • cantik! very clean hehe seronok kan bila dah akhirnya dapat complete look lepas struggle.

  • Thank you hehe. Yes seronok sangat nampak hasil.

  • Thank you ! hehehe

  • test

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM