21 / 04 / 2011

How to style your post blockquote

Style 1 - Basic

This is the live preview of text in blockquote, you can change the background color as you like πŸ™‚ To use blockquote in entry, highlight text that you wanted to make blockquote, and then click .

1. Go to Template and then click Edit HTML.
2. Find for code ]]></b:skin> or ( </style> for classic template).
3. Paste the codes below before the codes that you just found.

blockquote{
background:#fff8bf;
padding:10px;
margin-top:10px;
margin-bottom:10px;}

4. You may change the background color by changing #fff8bf to your own color code and save.

Goodluck πŸ™‚

»
«
  • kak wana , kalau yang takde post blockquote tu mcm mana ?

  • cari code

    blockquote {

    sahaja :>

  • Mon

    kalau dua dua tak ada ? :<

  • knape 22 x ade..?
    cm ner nk buat nie??

  • paste code

    blockquote {

    dekat atas code / style then paste code dekat atas tu dekat bawah code blockquote { tu .

  • What if code / style pun takde?

  • @adlynn aldeena : template apa?

  • template simple, Wana.

  • simple template memang takade code .post blockquote { dengan / style eah ?

  • Kena tambah code tu sendiri πŸ˜‰

  • wana , acana nak buat background aca wana punya nie ?

  • wana , macamana nak buat blackground like wana punya nih ?

  • @OHH SAFIE

    background:url(URL BACKGROUND);
    padding:10px;
    }

    Ni je code dia ^^

  • nice tuto ! thank dah jadi >,^

  • Salam,mcam ner nak wat cbox mcam wana ye?..best sesangat bila cursor sentuh trus terbuka ..ajar la kat akak.

  • macam mana kalau kita dah ada blockquote , tapi kita nak tukar blockquote tu . Nak tukar stail lain ,

  • @ airis aries: waalaikumussalam, saya ada bagi code "circe hover" sila cari dalam list ye πŸ™‚

  • Jung Haneul : Awak padam je code yang berkenaan dengan blockquote tu then paste code blockquote lain πŸ™‚

»
«

A personal & design blog based in Malaysia. Blog is still under construction but enjoy your visit!

Search this blog

category

Blogging Personal Tutorials Freebies Category Category

subscribe this blog

My Bloglist

Sponsor


Random post from this blog



Β© 2011-2017 WANASEOBY.COM