29 / 09 / 2012

How to add Quick Edit button to your Classic Template

Assalamualaikum and hi!

Yang berbentuk pensil tulah Quick edit, kalau template designer benda tu memang dah ada dekat option Blog Post. Fungsi Quick edit ni memang sangat berguna untuk saya, sebab memang banyak benda nak kena edit lepas post terutamanya bila perasan ada typo, ataupun kesalahan code. Nama pun Quick - so tak payahlah saya pergi dekat post balik then edit blahblahblah. Btw, pensil tu boleh dilihat oleh blog owner sahaja
1. Paste codes bawah ni dekat atas <style type="text/css">
1. Paste these codes before/on the top of <style type="text/css">

2. Letak code ni, dekat atas/sebelum </Blogger>
2. Copy the codes below and paste it before </Blogger>

If you need help or want to ask me anything just leave your comment in this entry or send a message through cbox.

»
«
  • COMELNYAAAA BLOG HANGGGG TT.TT

  • @Nur Alissa : Thanks alissa ;_; <3

  • Kak Wana, kenapa saya buat tak jadi? tolong saya kak wana 🙁

  • Takboleh pun T.T

  • EH kenapa? cuba buat balik sebab hal ni saya tak dapat tolong sebab awak je boleh nampak benda tu

  • jadi. thanks. love u .HAHA 🙂

  • saya nampak pencil tu di blog awak

  • @Nurul Izzaty : haha tahnks bagitau sebab sejak tukasr template saya lupa nak letak code pertama tu haha

  • Kak,tak jadilaa. Yang keluar icon email post je..

  • @Na tashaa 🙂 : maaf awak tapi orang lain buat jadi

  • hye wana tlong buat kan tuto ny untuk saya bole ?

  • could you help me? because i want to place that quick edit behind the title post

  • i'm sorry but i doesnt really matter where you put it because you are the only one who can see it 🙂

  • hye sorry sebab tak perasan komen ni, sepanjang awal tahun 2013 saya takde lappy/pc nak only. Sorry sangat sebab baru perasan sekarang komen ni T_T

  • menjadi ^^ wuhuuuuuuuuuuuuuu

  • Thanks! ^_^

  • yeah.. jadi.. akak saya tak tau mcm mana nak edit skin ^^

  • yeah.. jadi.. akak saya tak tau mcm mana nak edit skin ^^

  • Tengsk kak wana 😀

  • kak wana , hanis buat tak jadi pun ? macam mna ?

  • ok. dh jdi…

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM