28 / 08 / 2015

Horible August is Horible.

Assalamualaikum,
No more entry with dslr taken photos. Hmmm pretty sad for a blogger yg suka tangkap gambar randomly with the thought of "i want to post this on my blog" and transfer my photos to a file called "entry blog" but till now tak update update blog.

-------------

Okay dimulakan dengan phone aku zenfone 6 rosak. Then aku pakai Zenfone 5 lama yang telah direpair. Cite full kat sini. After a week, ayah aku whatapp tayang dia beli Oppo R5 baru. Eh tak boleh jadi ni! Then a week lepas tu aku balik, mak lanje phone baru sebab Zenfone 5 yang aku pakai pun screen dia tak berapa betul, asyik nak tercabut.

Aku angkat Oppo R5 sama macam abah. Hahahahaha abah akak punya lagi baru lah! I really like the phone even orang sibuk "Kenapa tak beli Iphone?" Kat aku. Aku still yakin dan suka oppo ni tanpa cognitive dissonance lagi. Please gais, aku dah beli dah pun. Aku taknak iphone maknanya aku taknaklah. Adoi.

--------------------------

Two weeks later a.k.a kelmarin, aku hilang camera dslr canon 600d aku. Hilang dah seminggu, aku baru sedar yang camera aku memang dah hilang kelmarin. Haha sound kelakar, tapi aku jenis yang main bagi je tanpa risau camera aku hilang ke apa... ni makan dia. Baru aku sedar, orang takkan jaga barang kita macam dia jaga barang dia sendiri. Salah diri sendiri lah kan. Tanggung pun sendiri.

Aku still lagi sedih bila ada event-event yang sepatutnya ada camera aku, contohnya baru ni kitorang ada buat surprise untuk bff kitorang katil dia penuh belon terbang bagai, tapi aku tak dpt ambik gambar. Mana pulak camera phone aku? Ni lain pulak cerita dia!

Sedih betul bila dah plan nak guna camera untuk shoot iklan untuk assignment, haih idk what to say. Aku dah lah sedih, pastu aku kena marah lagi dengan orang sekeliling sebab biarkan je camera macam tu. Dah salah aku , aku nak salahkan siapa lagi? Jangan marah aku dengan perkataan "Tulah bagi orang pinjam lagi." please. Aku dah fedup dengar. Sakit tahu tak.

Dan jangan suruh aku marah sesiapa, aku tahu salah aku.

Still nangis kalau teringat pasal camera, idk why sedih sangat.
---------------------------------

Dua tiga hari lepas aku meraung camera hilang, phone pulak tetibe tak boleh on. Lost contact langsung macam orang gila dah aku rasa. Aku pun balik dan hantar phone aku ke Oppo Centre. Tapi aku kena balik Segamat semula. Aku nak balik pakai apa ni? Hahahaha rabak.

»
«
  • ada frame kevin hahaha

  • tabahlah ;__;

  • Better use samsung or apple or asus huhuhu. bcs oppo selalu hang T^T

  • stay strong kak wana. saya yg baca entry akak ni pun rasanya mcm boleh faham je tekanan yg akak rasa..

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM