02 / 07 / 2014

Hidupku kini

Assalamualaikum,
Wee, akhirnya boleh update. Guna wifi uitm memang harapan la nak dapat buka blogger =_= HARAPAN PALSU. Tapi ni aku online pakai wifi UITM juga, cuma wktu pagi macam ni takde orang pakai so laju smoooooth je load blogger. Okay entry ni nak update sikit pasal diri sendiri hahaha blogger syok sendiri macam ni laa.

So, aku tinggal dekat bangunan paling lama, Mutiara. Setakat ni alhamdulillah suka tempat yang aku duduk, cacat cela diterima seadanya. I can say that im actually very selesaaaaaa there. Bangunan dekat dengan kelas, rasa untung. Katil? aku dapat katil belah bawah yang semua orang rebut-rebutkan tu. Orang cakap bangunan Mutiara ni untuk mereka yang pandai-pandai je (pointer 3.5 keatas) so senior senior kat dalam kolej Mutiara memang wajib direspect.

Aku sebilik dengan dua orang lagi budak part 1 seperti aku, dan sorang senior yang pointer tinggi. Yang bestnye senior ni sama course dengan aku. Aku perhatikan kakak-kakak senior memang sayang adik sama course ni sebab bila diorang tanya course apa then kalau course sama diorang jadi excited???? haha.

Awal-awal ni aku still tak rapat dengan sesiapa kecuali roomate. So orang akan perasan yang aku akan pergi balik kelas sorang-sorang dan tersengih tengok phone (gara-gara wechat ngahaha) . Thats okay since belum jadi minah kepoh bergeng lagi kan. Bebudak kelas memang friendly T_T kalau bebudak kelas perangai cam aku jugak ntah takkan bertegur kot. Cepat help me to be friendly-tak-awkward-takut-orang-makan. In order to be rapat with everyone, setiap kali present aku join group orang yang berlainan.

Duit syiling amat berharga disini baagi mereka yang "RAJIN" basuh baju guna mesin basuh. 

Cakap pasal presentation, aku still ada perangai tak senonoh iaitu ketawa dekat depan semua orang. Ah..cukup cukup la dulu ketawa masa present dalam masjid. Peristiwa memalukan kot. Everytime salah seorang kena jadi wakil group untuk present kat depan, mesti aku yang akan present. Sebab aku confident lebih..............pastu ketawa gak kat depan tu.............. what............... (tahukah anda ketawa didepan tak lagi secomel di zaman sekolah sebab nanti lecturer annoyed!!!)

Pasal kulit pulak..... mak tegur muka hitam (padahal sejak azali kulit gelap). Mana taknya, kat sana muka terdedah aje dekat matahari. Selalunye duduk rumah muka terperap jadi perkasam dalam bilik keluar jemur kain pun malam-malam.

Masalah aku ialah setiap kali takde kelas aku akan kebosanan, bila dah bosan tu rasa lapar je. Bila dah lapar makan, bila dah makan ngantuk pulak. Rutin menggemukkan. Bulan puasa takde la makan kan. Hahahaha. Nasib baik dah dapat assignment je memanjang... so busy sikit. Sekarang aca-aca je ada masa sikit mesti masuk bilik bacaan yang ber-aircond. Pastu study separuh, tido separuh.

Bekas alat tulis, kalau pergi bilik bacaan bawak natang ni terus senang keje !
isi bekas tadi, inilah masanya untuk kita semua berwarna-warni !! 

Cukuplah sampai disini sahaja. Kalau sambung panjang lagi memang sampai esok tak post. Byeee !

»
«
  • comel nya stuffies.beli dekat d.i.y eh?

  • Nantikan entri aku pasal hidupku kini pula ye wana hehe

  • hi dear 🙂 baca entry ni teringat zaman diploma dulu hehe, kalau yang malas nak basuh tangan mesti kena rajin simpan duit syiling, kadang pegi beli makanan kat cafeteria bila mak cik cafe minta duit syiling mesti kate takde, padahal dalam dompet banyak je gara gara nak basuh baju guna mesin basuh hehe 🙂

  • Comeynye kalerr.. anyonyoo.. Hehehe

  • seronoknyaaa hidup dekat University xD haha .

  • Eh kite sama blok la hahaha

  • Ommmaaa Wannaa~ Ingat Ena tak lagi?? Wahh~ Dah lama tak bercontact yee~ hahaha. By the way, best of luck~ ^^

  • Ingat laaaaaa. hihi thank youuuuu <3

  • eh yeke? wing apa?

  • Hahahaha but, still rasa seronoknya dapat duduk rumah. Duduk dekat sini macam challenges. Tapi yes, cabaran yang menyeronokkan.

  • Hihi, kannnn

  • Hi kak, hehe samalah kitaaaaa. Tapi sekarang dah boleh guna duit kertas dah 🙂

  • Dah baca, i'm still waiting for a new entry from you !!!!

  • yep 🙂

  • wing c, tpi kite floor 2, wana floor 1 kn? hehe

  • ain

    u guna apa tangkap gambar tu? cantik la gambar dia. ke u edit? ;P hehehehehehe

  • akak, nak tanya. dulu lagu kat blog akak tu, lagu apa ey? sedap gile kak lagu tu. yg lagu korea-korea tu ala yg perempuan nyayi tu em em. btw ur inspired me. luv semua lawak-lawak akak haha XD asyik gelak sengsorang je dalam bilik tidur ni haha

  • ooh ye ke? upgrade sudah?! waaa..ni best ni nak basuh kain hehe

  • hye kak wana .. nk tnye something belh x ?

  • Yup. Mana tau??? Haha

  • Girls day kot tapi saya tak ingat lagu yang mana satu. Rasanya If you give your heart to me. Omg thank you cakap camtu ;-;

  • Guna handphone je. Alhamdulillah phone ni agak lawa bila tangkap gambar :p

  • Boleh dear

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM