28 / 05 / 2014

henfon

Assalamualaikum,

hallo hallo apa khabar semua? 96-liner adakah anda busy seperti saya? K aku tak busy pun sebenarnya. Walaupun semua tak sediakan lagi T_T

Untuk pengetahuan pembaca, phone Shazwana iaitu  S2 berwarna hitam berkilau telahpun jam dengan teruk dan cracked (kerana cik Wana melambungnya dengan sungguh suka hati memikirkan handphonenya itu kebal). Battery juga telah rosak kerana selalu overcharged. Zzzzz. Banyak kali fedup uols bila charge dah 5-6 jam tapi tak penuh jugak. Ada masanya bila check masih lagi "Battery critically low". Masa tu dah macam nak campak dan mengamuk sakan kerana bunyi alert low battery itu sendiri dah menyakitkan hati. Huarghhhhhhhh.

Dah bagi sikit-sikit clue dekat mak. Lagipun haritu mak janji nak belanja handphone baru lepas dapat result spm haritu. Ces, adake patut mintak phone padahal belajar , buku, tuisyen semua mak yang bayar, tak malu betul. Tapi, line dah clear.... phone dah problem, pasni memang perlukan phone yang laju sikit untuk internet and long lasting battery.

Bila mak bincang dengan jiran aka sahabatnya, sahabatnya berkata lebih baik jangan dibeli dahulu phone nye sebab dekat sana nanti mungkin akan kena curi sepantas kilat. Maka terbatal lah niatnya. Hatiku patah lima. Aku menunggu masa sahaja untuk menjadi watak utama dalam godzilla akibat handphone ini.

Hehehehe. Taklah, guwa nak beli battery baru je. Walaupun cracked henfon itu masih menawan namun aku redha sahaja kalau ada yang nak belanja henfon baru. HAHAHA.

Kesimpulannya : Jagalah battery android anda dengan baik. Janganlah charge overnight dan main Hayday semasa mengecas. Lols
»
«
  • 96-liner je? hehehe XDD

    anyway wa'alaikumussalam 🙂
    ahahaha kesian sgt aih dengar kisah wana.. Samsung cepat habis le bateri dia, TT^TT

    gi beli HTC ok tak? 😀

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM