Haul | Cute Stationery

28 / 02 / 2017

Haul Cute stationery wanaseoby

Assalamualaikum, and hi! Dah lama sangat nak post apa yang saya beli haritu yang dah lama sangat-sangat tapi tak ada camera nak tangkap gambar. So berjasakan Samsung punya camera I managed to take many blog-worth haul pictures i was about to complain the lighting and angle tapi pls wana don't think too much haha deng deng deng.

So last month akhirnya after dah nak dekat dua bulan saya dapat jumpa Neymar. We go on Bukit Cerakah date - in case nak tahu dekat sini bagus untuk korang yang nak dating jalan-jalan je, simple je , masuk rm3 -  lepas tu pergi Kaison dekat Setia City Mall. Memang dah lama sangat okay nak masuk Kaison.Tapi bila dah masuk cuci mata ja lah. Kalau nak bawok kelik umoh banyok2 pitih takdok pulok - eh overnya.

Namun, barang-barang yang akan diperkenalkan bukan daripada Kaison sahaja. Ada daripada Mr.DIY dan lain2.

haul stationery

Beli dekat Kaison. Buku ni nampak terus beli sebab boleh jadi tempat berlatih brush lettering nanti. Buku ni besar tau tapi tak sampai saiz A4 pun. Maaf dah try cuba hentikan daripada beli buku nota baru lagi tapi kali ni i cannot.

 

Smiley Stickers - Kaison. Boleh faham kan kenapa saya beli? Boleh faham kan??? This is beyond cute!!!!!!!

 

Pencil case ni beli dekat MR.DIY, lepas kita cakap cantik tapi taknak beli sebab nak jimat terus Neymar belanja. Buat dialog kesian kesian sikit dapat lah hehehehhe.

 

Ni barang-barang beli kat kedai MaxValue, kedai ni kedai feveret tau kat area ni. Ala-ala kedai RM2 tapi harga dia bukan Rm2. ADa yang singgit dua inggit tiga empat inggit. Pencil box tu RM2.12 dan pensil tekan ketot tu RM1.06 satu. Comel kan? Serious sebenarnya kena stop beli benda comel-comel semata-mata sebab mereka comel.

Tbh, saya memang tak boleh tengok pembaris unik dan saya ada beli banyak pembaris comel tapi end up dorang jadi buruk sebab tak jaga betul-betul. Pembaris ni best sebab kat dalam gambar pertama tadi pembaris tu boleh jadi pendek, panjang dan sebagainya.

Correction Sticker. Okay yang ni beli sebab jakun dan comel. Fungsi sticker ni adalah untuk gantikan fungsi correction tape or liquid paper. Kita guna sticker ni untuk tindih tulisan yang salah. Serious best. Dia ada bagi sticker bercorak budak perempuan tu which is so cuteeee.

Ok. Lupa nak ambik gambar Washi tapes. Washi tape tu boleh tengok dekat gambar pertama dalam entry ni. Washi tu seringgit je tau satu. Beli dekat MR.DIY.

Sebenarnya ada banyak lagi benda baru tapi belum ada kesempatan nak share. Kita akhiri entry ini dengan bye terima kasih sudi baca!

»
«
  • Amboi semua beli sebab comel, hahaha bahaya ni.

    Suka tengok sticker & note book tu, hihihi. Wah buat brush lettering nanti dah mantopp boleh jual juga hehe XD

    • kannnnn bahaya padahal semua keperluan dah ada.

      Hehe, takde lah pro sampai tahap situ. Lama lagi tu, hobi je 🙂

  • comelnya note book tu. I love buying notebooks because of their cute design but then the books will be left to collect dust (haha) at my book shelf

    • Kannnnn saya selalu cakap gini bila orang tanya kenapa beli “Untuk memiliki” sbb dorg comel sgt.

      Samalah semua notebooks kosong tak tahu nak buat apa sebab tu rasanya dah kena kawal drpd membeli ni

»
«
WANA, TWENTY ONE
The girl on the left telling you to have a happy reading!

+ JOIN THIS SITE

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM