04 / 01 / 2014

Comment box Styling for Denim Template

 Assalamualaikum,

Haritu den buat yang simple template kan? Harini untuk denim pulak, tak berapa reti denim tapi akhirnya jadi jugak. Tapi lain sikit lah.  Ekceli taknak buat tuto denim tapi ramai jugak yang tanya so saya buatlah 🙂 
  1. Pergi ke Blogger Dashboard > Template > Edit HTML
  2. Cari code /* Footer
  3. Paste codes yang saya bagi ni dekat ATAS /* Footer tadi.
  4. Warna text, background semua pandai-pandai lah ubah eh ^-^
  5. Kalau dah siap, Preview . Save
Masa saya buat ni, saya pilih setting comment pop out window, so kalau yang lain tak jadi bagitau lah ye. 
Wasalam.
»
«
  • kak wana, untuk blogskins tak ada ke? :<

  • haha, boleh jugak kot kalau nak buat? esok insyaallah kalau online saya try ya 🙂

  • Ha, yunc . yang macam ni la kiera nak buat . Tapi tak jadi2 . sedih nyaa. boleh bantu kiera ?

  • hai kak ! Saya check blog akak dah jadi hihi , ada masalah ke? 🙂

  • Tadi je tak jadi bila akak letak kat footer. hehe , lepas tu akak terpikir nak letak kat bawah code comment, terus jadi. ngehhhh . Sorry tak bagitahu awal . Lepas buat terus p tengok maharaja. Lupa nak bagitahu dah jadi. Hehehehe. Terima Kasih tuto ya sayang . Muahh 😀

  • kalau tak jumpa perkataan footer tu nak letak kat mana ek?

  • keren izin sedot min
    jangan lupa kunbalnya 😀
    http://obatjerawat.kesehatan31.com/

  • The world is changing fast. people are also being transformed. day by day we are becoming more dependant on degital system. you are making me think of this really. You have a great method of sharing your thoughts Jelly Gamat QNC

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM