24/04/2016

Assalamualaikum,  Nak bloglist macam ni? meh meh ikut tutorial ni.  Mula-mula pergi ke Template –> Edit HTML Cari code /* Posts Paste code bawah ni dekat atas code /* Posts tadi. #BlogList2_blogs li{background:#DBE9E8;margin:10px;margin-bottom:10px;padding:10px;padding-left:10px;border-radius:10px;border:2px dashed #fff;box-shadow: 0 0 0 2px #DBE9E8;}.blog-icon img{background:#ffffff;padding:10px;margin-right:10px;}.item-content{margin-left:30px;}.blog-title a{margin-left:30px;background:#ffffff;display:block;text-align:center;border-radius:20px;} Edit, preview, dan save! 

12/02/2016

Assalamualaikum,Just nak share cara mudah download Photoshop cs6, selama ni aku guna photoshop cs5, and takda niat nak tukar pun. Tapi tadi tolong cari kan link untuk kawan, alang-alang tu download terus. Hehe. Banyak link aku cuba, banyak yang kena banned, satu ni aku try terus boleh. Cara ni senang je, just download install terus […]

01/06/2015

Assalamualaikum, Di saat student Uitm tengah sibuk nak daftar kelas dan sebegainya, aku sibuk buat benda lain. Bila dah nak naik sem, maka naiklah semangat men-journal acah-acah aku ni. Aku memang minat dengan penulisan diary yang selalunya warna-warni, dan kawaiii gilas. Tapi aku tak kawai, so aku beli buku vintage dengan harapan buku ini berjaya […]

06/03/2014

Assalamualaikum, Sebelum ni aku ada perasan, gambar yang kita post dekat entri kadang kadang warna dia jadi gelap.. pudar.. dan buruks. Bagi yang tak kisah tu takpe la kan, tapi aku kisah sebab kadang-kadang aku mementing rupa dari isi. Hohoho. Gambar jadi makin buruk bila kita post dalam format jpg , lebih-lebih lagi gambar tu […]

28/02/2014

Assalamualaikum, seperti biasa, tak tau nak bagi tajuk apa. Sambungan daripada Tutorial : Basic Edit Simple Template. Tutorial ni dibuat berdasarkan simple template yang warna biru tu.  1) Mula-mula cari code .content-inner {2) Akan keluar seperti ini.3) Delete semua code yang dihighlightkan kuning. Nanti blog akan jadi macam ni !! Jangan panic dulu..  4) Lepas tu […]

25/02/2014

Assalamualaikum Gambar contoh. Tested in a unedited simple template. 1) Mula-mula cari code .date-header span { 2) Lepas tu akan jumpa macam ni (lebih kurang) : .date-header span {  background-color: $(date.header.background.color);  color: $(date.header.color);  padding: $(date.header.padding);  letter-spacing: $(date.header.letterspacing);  margin: $(date.header.margin);} 3) Delete code tu dan gantikan dengan code bawah ni : h2.date-header:hover{background:#E0F0E3;} h2.date-header{background:#E8F9FE;width:200px;-webkit-transition: all 0.5s ease;-moz-transition: all […]