24/02/2017

Hi everyone, moh la kita buat entry random seperti yang selalu ku lakukan tetibe untuk rant segala yang terjadi. Kekangan untuk buat entri Masalah sekarang ni satu je, nak buat entry haul tapi camera takde. Phone ber-camera pun takde sejak phone oppo aku rosak. Dalam rumah ni yang pakai iphone pun dia pegi jual sebab […]

29/11/2016

<html> <head> <base target=”_blank”/> <link rel=”stylesheet” href=”https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/font-awesome/4.7.0/css/font-awesome.min.css”> <link href=”https://4.bp.blogspot.com/-BV29jb6MouE/WDz96emgbmI/AAAAAAAAFuQ/diqXjYGngNca8yjYhtJ0ZfVycMgn0G24QCLcB/s1600/kicon.jpg” rel=”icon” type=”image/x-icon”/> <title>Kio</title> <!– google fonts –> <link href=”https://fonts.googleapis.com/css?family=Quicksand|Source+Sans+Pro” rel=”stylesheet”/> <link href=”https://fonts.googleapis.com/css?family=Oswald” rel=”stylesheet”/> <link href=’https://fonts.googleapis.com/css?family=Catamaran’ rel=’stylesheet’/> <style type=”text/css”> /* body ———————————————– */ #navbar-iframe { display: none !important; } body { background:#fdfdfd; margin:0px; font-family: ‘Quicksand’, sans-serif; font-size: 13px; color: #444444; letter-spacing:1px; overflow-x:hidden; oveflow-y:scroll; text-align:justify; } a:link,a:visited { […]

25/04/2016

 Assalamalaikum, tutorial ni ada yang request, hanya untuk blogskin je tau! Macam ni lah rupa dia.  Cari code </style> kat dalam code blogskin awak, lepas tu paste code ni dekat atas </style> tadi. a.latest-entries-button{background:#fff;width:270px;display:block;border-radius:20px;border:0px;padding:5px;margin:0px;margin-bottom:3px;} Lepas tu, paste code ni dekat sidebar blogskin awak. <center><div style=”background:#F2E8D2;  border-radius:20px;padding:10px; width:280; margin-top:10px;border:2px dashed #fff; box-shadow:0px 0px 0px 3px #F2E8D2;”><BloggerPreviousItems><a class=”latest-entries-button” […]

24/04/2016

Assalamualaikum,  Nak bloglist macam ni? meh meh ikut tutorial ni.  Mula-mula pergi ke Template –> Edit HTML Cari code /* Posts Paste code bawah ni dekat atas code /* Posts tadi. #BlogList2_blogs li{background:#DBE9E8;margin:10px;margin-bottom:10px;padding:10px;padding-left:10px;border-radius:10px;border:2px dashed #fff;box-shadow: 0 0 0 2px #DBE9E8;}.blog-icon img{background:#ffffff;padding:10px;margin-right:10px;}.item-content{margin-left:30px;}.blog-title a{margin-left:30px;background:#ffffff;display:block;text-align:center;border-radius:20px;} Edit, preview, dan save! 

12/02/2016

Assalamualaikum,Just nak share cara mudah download Photoshop cs6, selama ni aku guna photoshop cs5, and takda niat nak tukar pun. Tapi tadi tolong cari kan link untuk kawan, alang-alang tu download terus. Hehe. Banyak link aku cuba, banyak yang kena banned, satu ni aku try terus boleh. Cara ni senang je, just download install terus […]

01/06/2015

Assalamualaikum, Di saat student Uitm tengah sibuk nak daftar kelas dan sebegainya, aku sibuk buat benda lain. Bila dah nak naik sem, maka naiklah semangat men-journal acah-acah aku ni. Aku memang minat dengan penulisan diary yang selalunya warna-warni, dan kawaiii gilas. Tapi aku tak kawai, so aku beli buku vintage dengan harapan buku ini berjaya […]