Park Bogum Asia Tour Fan Meeting Oh Happy Day

15 / 12 / 2016

Assalamualaikum and hi! I WANNA TELL U GUYS THAT YESSS I WAS SOMEHOW HAPPENED TO BE THEREEEEE. Okay let me tell you on how I get to be there. First of all, yes, I am a fan of Park Bogum. Tbh I saw him everywhere in my Twitter and Instagram timeline but I honestly never care at all. Everything changed when he came as a guest in Two Days and One Night he looks very cute there and I've decided to watch the drama that is not even in my to-watch-list (BECAUSE I SRSLY NEVER INTERESTED IN HIM AT ALL). While watching that drama I instantly go crazy to the point I have his pic as my Whatsapp dp.

So I did heard about the fan meeting thingy but it was just impossible for me to go because I am currently unemployed and have no intention to be employed for now (but still sighing about how broke I am) so I thought I just need to move on and forget about it.

Until my cousin DMed me the happiest DM I've ever got lol.

PARK BOGUM ASIA TOUR FAN MEETING OH HAPPY DAY

I was so happyyyy I swear I couldn't be any happier lol sorry I should have warn you, this is a fangirling post. Even my mum is happy for me, she was like "Tak sangka akak dapat jugak pergi" because just before that day, I told my mum of how sad I am for not able to go.

Someone asked me on my Ask.fm, sempat tak nak solat sebab start pukul 7:30. Sempat babe don't worry, sebab surau dekat je and surau tu penuh dengan peminat Bogum yang lain! Fefeeling united sangats.

I can say Park Bogum is a very humble and wonderful guy. There was a slot where they showed us videos of his friends in the same industry greetings and congratulates him for his Asia tour and all they tried to convey was how kind and generous Park Bogum are. It has been a while since I go to any fanmeeting/concert/showcase and this time, I don't scream. Need to behave as my tonsil won't tolerate. I was just like "Eyyy comelnyaaaa" "Maigod baiknya" "BAIKNYAAAAAAA" Hahahaha.

The sad part is both me and my cousin have to leave the hall early because my uncle is waiting outside. So we didn't get the goodies bag and poster and even the chance of meeting Park Bogum closer. It's totally okay because I don't even know where to place my old posters and thanks to my uncle who willingly waited for us while we met Park Bogum. Another sad thing is time ni lah phone aku nak rosak!!!! My Oppo R5 dah rosak weh dah takde phone nak pakai sekarang ni T.T

Thank you Ct and Wak Hassan 🙂 Btw Ct ada Kpop stuff Insta shop, she is still on the way of starting her business. Please support her by following @byctunnie on Instagram! Thank you for reading.

Claim: Images used in this entry belongs to my cousin, not mine.

»
«
»
«

Assalamualaikum,
In order aku nak buat entry ni, aku terpaksa activate balik twitter lama aku mencari mention. kahkah. Bukan apa, lepas baca entry Amija Cuwada yang Talha Harith retweet tweet dia, i think i need to share this walaupun Dafi memang jenis yang Reply tweet fans. Wait bukan reply semua tweet fans, memang patah ah jari beliau jika mereply semua tweet fans beliau.

Ala, aku dah tertulis siapa artis tu. Siapa lagi kalau bukan Dafi si lesung pipit bersenyuman manis. heh. The one and only artis lelaki malaysia yang aku minat. Oh, kalau perempuan pula Shila Amzah dengan Dato' Siti i minat. hihi.

Pada suatu hari, aku mengemas semua diari-diary aku. Lalu aku terjumpa lah keratan yang menunjukkan keobsesan aku dekat Dafi zaman Hotel Mania. Aku tangkaplah gambar benda tu lalu tweet dekat Dafi for the first time. Memang selama tu tak pernah mention Dafi sebab i kan pemalu uols. kekeke. Sebab dia artis Melayu, sama kaum, sama bahasa, bermakna dia faham bahasa aku. Malas lah nak menggedik kan. Tapi Kevin takpe, dulu aku selalu mention dia pakai bahasa melayu so dia tak faham.

Dan dia reply :  

Tak sangka la dia terus reply kan sebab first time kot aku mention dia. Haha .__. Even that 3 words (pakage dengan satu emoticon terharu) by Dafi pun boleh buat aku happy the whole day. Tapi sekarang tak rasa pape lah kan. Dah lama .. haha.

wasalam.

»
«
»
«

Assalamualaikum,

Sekarang dah 13.11.2012 dah, tapi baru nak post pasal tarikh ni. Haha actually, aku bukan nak cakap pasal tarikh tu cantik ke apa, just nak cerita apa yang jadi hari tu. Hehe . Aku happy sangat hari tu sebab aku dapat jumpa ZE:A buat ke pertama kalinya. Rasa nak nangis pun ada sobs. Lol. Minggu lepas baru pergi showcase Seunggi, now ZE:A.

Yes, ini dia ticketnya. Tak keluarkan duit pun dapat ticket ni, Ikaa menang ticket dari contest and dia bagi aku satu. Terima kasih sangat-sangat ;____; sebenarnya , kalau Ikaa tak menang ticket ni pun aku dapat pergi, sebab Nad ada menang ticket jugak tapi belakang lah. Kira aku bertuahhhh sebab ada kawan-kawan yang bertuah ;_;

And paling tak sangka, bila sampai sana .. tup tup Nad text Ikaa, and cakap dia tak dapat pergi sebab accident. Sangat sedih, sebab dia minat Hyungsik dengan Siwan. Bias aku Minwoo, so aku pergi sana dengan harapan dapat tengok Minu je lah , so aku beli lah hadiah topi untuk minwoo warna merah, sebab aku perasan dia suka pakai topi and dia memang suka warna merah.

Kitorang berdua pergi sana naik train , sanggup kay. HAHA lepas turun dari stesen tu kena jalan jauh lagi baru sampai Kenanga Wholesale City tu . Kena pulak masa kitorang pergi tu, hujan lebat. Ikaa bawak payung satu je so masing-masing confirm bermandikan hujan . Sampai dekat lokasi, terus cari tempat duduk. Terlampau sakit /rimas/basah . kitorang cari je tempat yang takde orang then terus bersila dekat situ like a boss. Then Abby and the gang pun datang join kitorang bersila dekat situ. LOL XD

Hadiah untuk minu <3 Thanks Ikaa untuk kotak tu :B Captured masa Ikaa dengan Abby semua sedang berborak disebelah .

Bila dah masuk dewan tu, saya sangat terkejut kerana - Ticket kami hanya selang 6 seat dari pentass !!! Aku macam membatak lah sebab dekat gilaaaa ;_;

Yes, macam tak percaya HA MINWOO KIM DONGJUN IM SIWAN PARK HYUNGSIK JUNG HEE CHUL KIM TAEHUN KEVIN KIM HWANG KWANGHEE ada betul-betul depan mata aku ;-; Oh Moon leader tak dapat datang ... kesian Ikaa. DIsebabkan bias Ikaa tak datang , aku suruh dia rakam Minu sepanjang masa XD

Walaupun aku dah pernah pergi Lee Seunggi dengan Hari Belia sebelum ni, aku tak pernah jerit masa diorang perform. Ini kali pertama aku macam kena sawan HAHAHAHA, setiap kali part Minu, ataupun bila Minu lead dekat depan je, aku jerit kuat gila sampai orang depan tutup telinga. Yes sawan tu namanya. Aku sendiri pun tak tau aku boleh jerit macam tu 'o'

Untung kan dia ..

Yang paling sedih Minu asyik pergi belah kanan je, seat kitorang belah kiri.  Minu kau tak nampak ke fan kau dekat sini sobs ;_; penat aku jerit untuk dia tau. lol -.- Taehun friendly sangat , dan comel lagi-lagi dimple dia. Hohoho. Siwan lagi lah comel *o* serious omg tau tak dia punya muka kan tak kurus pun maksud aku kecik tapi ada isi serious comel gilaaaaaaaaaaa . Oh over pulak.

Dongjun si ex-bias aku tu comel jugak ;_; asdfghjkl kenapa aku dah tak minat dia OTL OTL OTL lol XD Nak tau tak , aku berjaya jerit "BYEE EX" dekat Dongjun . Dah lama nak buat centu , akhirnya tercapai jua.

Aku baru je tukar rupa blog ni , sebab kalau aku tak tukar nanti aku takde mood nak update. Sejujurnya aku bukan suka sangat pun design sekarang ~.~ desperate nak tukar, tapi dalam masa yang sama aku rasa bagus jugak guna warna ni, nanti aku bebas upload gambar warna apa pun. Sorry kalau korang tak suka ~*o*~ lol nothing special , just part header je ada hover sikit. Haha then i'm using such random image as hover background XD

»
«
»
«

Assalamualaikum,
Last aku update blog 3 hari lepas eh? lol busy busy. Hari Khamis ada Farewell Party kelas dekat Pizza Hut sobs. Ada banyak gambar tapi tak tau bila nak upload sebab masa takde , maksud aku .. agak kemalasan kerana leceh dimana handphone ini mempunyai masalah dengan USB. Baru upload satu je, HAHA.

Jumaat tu pulak aku pergi Showcase Lee Seunggi ;_; Terima kasih Nad kerana memberikan aku ticket free bertax RM3 je lol. Dia menang contest so yeah dia bagi aku satu sobs ;_; Truly said Lee Seunggi comel asdfghjkl walaupun dari jauh je dekat screen tu tunjuk dia alahai comelnye anak orang ni. Tapi aku berasa agak kesian kerana orang yang pergi situ /termasuk aku/ tak hafal lagu dia. Then ada game teka lagu, peminat yang bertuah je dapat main game. Tapi semua yang terpilih tu senyap je atas stage , semua tak hafal lagu dia. Kesian ;______; Harap dia sudi datang lagi walaupun selepas kejadian itu.

Tak tangkap gambar sebab kitorang duduk jauh. OTL

Then Sabtu tu aku ikut Shuhada pergi Hotel Saujana dekat Sepang , saje teman dia 'o' Best sangat dekat situ hahaha. Sepanjang dekat situ aku harap Block B muncul lol padahal aku tak tau diorang duduk hotel mana HAHAHA selamba je. And aku dengan Shuhada asyik cakap pasal crush dengan sangat 'serious' sampai aku TER-rindu dia ... isk.
Okay dah lari tajuk, 
Aku dapat tau yang K-pop Storm dah pun dibatalkan kerana urusan contract mati ke apa ntah. Sakit jiwa raga hati ini ewah. Aku dah beli ticket and dah ready nak jumpa Minah Kevin Girl's Day Ukiss lusa je, tapi diorang cancel macam tu je. Huaaa T__T siapa aku nak salahkan ni .. nak sangat jumpa Minah ;_; tapi takpelah sobs pasrah dengan apa yang berlaku.  Diorang kata , akandiagntikan dengan Ukiss Shinee Block B sahaja. O sheet aku nak Girl's Day sekali. 
Oh bai

»
«
»
«
WANA, TWENTY ONE
The girl on the left telling you to have a happy reading!

+ JOIN THIS SITE

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM