Category: Blogging


(Not so) New Look

April 24, 2017

Hi and Assalamualaikum everyone, Another typical new look post, except this one isn’t so new. I think I published this new design like almost a month ago? I removed Woocommerce from my blog as I can make my own shop layout I don’t need it anymore. Still, the shop can only proceed until I get myself a […]

Read More

Panduan Berblog: Cara-cara membuat blog

February 18, 2017

Assalamualaikum, disebabkan baru-baru ni member aku ada yang sangat berkenan nak buat blog, dan aku jugak jenis yang excited melebih bila member nak buat blog, maka aku nak buat series step by step nak berblogging ni, insyaallah. Mungkin anda sebenarnya berminat nak buat blog, tapi tak tahu nak start dari mana. Betul tak?\ Buat blog […]

Read More

Berpindah ke WordPress

February 1, 2017

Assalamualaikum dan haiii semua. Selepas dah lama sangat construct blog ubah sana sini, akhirnyaaaaaa akhirnya akhirnya dapat buat entri ni. Keburukan lambat buat entry ni, aku banyak dah lupa kesusahan dan kepayahan berpindah ni. Aku cerita pengalaman aku ikut apa yang aku ingat jelah ok. Amaran entri yang panjang, sebab kalau aku bercerita macam endless […]

Read More

Nuffnang dan 8 Share – pendapat saya

January 30, 2017

Assalamualaikum semua, ada dapat soalan dekat Ask.fm pasal ni dan selepas cuba menjawab dengan panjang, why not update pendapat dalam entri je kan? Jana Income Melalui Blog Why not? Silap saya dulu sebab saya terlampau risau blog nampak buruk bila letak iklan, so saya on-off je letak iklan, padahal tu zaman kegemilangan kot, rugi tau. […]

Read More

Updates on Kio 2.0 & new look

January 18, 2017

Assalamualaikum and hi semua. Sorry sangat sangat sangat sebab asyik-asyik tukar design (mana tahu ada yang fedup), end up tak ada progress lain. Actually, ada progress lain. I’ve been figuring out my blog identity, haritu rasa nak nampak professional lah, apa lah, then finally saya buka blogging planner and jot down what kind of blog […]

Read More

Some changes in blog design & more updates

January 10, 2017

Assalamualaikum and hi. This is not a random update, nak bagitau some info pasal blog ciked. Berikut adalah rupa baru yang di- adjust sedikit untuk disesuaikan dengan future template shop yang saya akan publish hehe. Ya Allah, bahasa melayu yang terabur. Future shop tu entah bila lah nak siap punya lah lama nak setup, yolah, […]

Read More

© 2011-2017 WANASEOBY.COM