wana seoby
Read All Latest Post


Panduan Berblog: Cara-cara membuat blog

Assalamualaikum, disebabkan baru-baru ni member aku ada yang sangat berkenan nak buat blog, dan aku jugak jenis yang excited melebih bila member nak buat blog, maka aku nak buat series step by step nak berblogging ni, insyaallah. Mungkin anda sebenarnya berminat nak buat blog, tapi tak tahu nak start dari mana. Betul tak?\ Buat blog […]


February 18, 2017
2 comments
Berpindah ke WordPress

Assalamualaikum dan haiii semua. Selepas dah lama sangat construct blog ubah sana sini, akhirnyaaaaaa akhirnya akhirnya dapat buat entri ni. Keburukan lambat buat entry ni, aku banyak dah lupa kesusahan dan kepayahan berpindah ni. Aku cerita pengalaman aku ikut apa yang aku ingat jelah ok. Amaran entri yang panjang, sebab kalau aku bercerita macam endless […]


February 1, 2017
16 comments
Nuffnang dan 8 Share – pendapat saya

Assalamualaikum semua, ada dapat soalan dekat Ask.fm pasal ni dan selepas cuba menjawab dengan panjang, why not update pendapat dalam entri je kan? Jana Income Melalui Blog Why not? Silap saya dulu sebab saya terlampau risau blog nampak buruk bila letak iklan, so saya on-off je letak iklan, padahal tu zaman kegemilangan kot, rugi tau. […]


January 30, 2017
6 comments
Updates on Kio 2.0 & new look

Assalamualaikum and hi semua. Sorry sangat sangat sangat sebab asyik-asyik tukar design (mana tahu ada yang fedup), end up tak ada progress lain. Actually, ada progress lain. I’ve been figuring out my blog identity, haritu rasa nak nampak professional lah, apa lah, then finally saya buka blogging planner and jot down what kind of blog […]


January 18, 2017
13 comments
Some changes in blog design & more updates

Assalamualaikum and hi. This is not a random update, nak bagitau some info pasal blog ciked. Berikut adalah rupa baru yang di- adjust sedikit untuk disesuaikan dengan future template shop yang saya akan publish hehe. Ya Allah, bahasa melayu yang terabur. Future shop tu entah bila lah nak siap punya lah lama nak setup, yolah, […]


January 10, 2017
6 comments
10 Tools I use for Web Design

AssalamualaikumĀ and hi. Kind of not sure if I use the right post title because I don’t really know what to call them. Tools? I’m not sure. I am in the middle of designing a template so I just wanted to share what websites/applications/extensions I’m using while designing! 1. Real-time HTML Editor lol yes, I am […]


January 7, 2017
5 comments