09 / 01 / 2014

Being greasy har har

Assalamualaikum, [kualiti gambar hancus sebab guna phone sendiri, maaf atas kecikaian yang berlaku hahah ]

Last year(cewah), aku dengan Aina ada bertukar makanan. Aku bagi dia kimchi, dia bagi kuih suji.

Since dia contact aku haritu, dia memang dalam stress yang melampau. Aku takleh cite apa masalah dia, tapi sampai aku sekali menangis dalam bilik masa chat dengan dia. Too much untuk dia handle.

Dia ajak aku keluar Sabtu ni.

So aku fikir nak buat something, guna bekas kuih yang dia bagi aku tu. Hahaha lagipun aku memang nak pulangkan bekas tu ._.

So aku start tulis something (very greasy) and hantar dekat akaun kakao yang dah tak wujud, printscreen, edit dekat photoscape, dan print out.

Belah depan gambar, belah belakang buat background warna warni supaya comel lepas gulung nanti. 
Mula-mula gulung lepas tu tampal sticker macam ni, lepas tu terus fed up tak payah tampal tampal dah. main gulung je. hahaha
Bukan doa, cuma perumpamaan. Cikgu sivik aku pernah cerita . Bila dah besar, cikgu aku jadi cikgu dan kawan-kawan dia kerja kilang, bila cikgu aku balik kampung, kawan-kawan dia semua tak tegur dia dah sebab segan. "Awak ingat kawan awak nak ke tegur awak bila status dah lain, padahal anggapan mereka je macam tu. Kita biasa je." Cikgu cakap. 
 yang ni... dia tak pernah dengar nasihat aku yang ni hahahahaha 
Happened in 2010. Masjid Shah Alam tu besar, kitorang boleh pulak pusing 1 round masjid tu akibat bertanya jalan kepada seseorang yang cuba nak troll kitorang. Haih. At least jadi kenangan yang tak boleh dilupakan kan? haha
Agak susah nak tulis benda greasy ajkhsdkasd macam ni, tapi disebabkan aku tengok keadaan dia, maybe benda cemni boleh bagi dia sedikit geli hati kan? I hope so. 
wasalam ^u^ 
»
«
  • aww, cutenya!

  • kretifnyaa! x3 rajin kak wana buat benda2 ni.

  • kretifnyaa! x3 rajin kak wana buat benda2 ni.

  • Wow, mesti dye tu BFF unnie right?? so sweet.. and so cute hadiah tu.. serious comel 😀

  • comelnya ^3^

  • sangat kreatif ! hehehe. wana memang suka benda benda comel macam ni ehh?

  • So creative.Mesti dia suka ^_^

  • untuk apa ni wana? omo~ comelnyaaaaa /serious talk/

  • bestnya jd orang kreatif ni. macam macam idea boleh buat benda comel comel macam ni. kirim salam kawan wana ^^

  • Ommo~ Sweetnya ^u^. Aina to online friends or what?

  • woah so creative! seriously
    kalau bagi hadiah kat kawan mesti best >.<

  • memang nak bagi kawan pun ni >_< try lah buat seronok ^u^

  • Tak, bestfriend kenal dari sekolah 🙂

  • haha mekasih ^u^ ok akan kusampaikan 🙂

  • Untuk bagi kawan haha thank you thank you (✿◠‿◠)

  • Thank you >< den pun harap dia suka (>‿◠)✌

  • Thank you hyung . Hahaha den kan originally comel HAHAHA joke. Den memang suka benda comel :3

  • Mekasih 🙂

  • Yep ! hihi thank you ><

  • Thank you (っ◔◡◔)っ ♥

  • thank you (‐^▽^‐) <3

  • ala comelnya……… suka.

  • Comelnyaa ! 😀

  • wahhh cano akak buat ni cute nyaaaaa ❤️

  • Hahaha, print je pastu gulung. Senang je ^u^

  • thank you komen XD

  • Mekasih 🙂

  • Anonymous

    why so creative ? why so comel ? saya tak pernah pikir buat ceni dekat kawan bila dia sedih sob sob T_T

  • hihi. Idea ni, guna la bila kawan sedih hihi

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM