25 / 01 / 2014

Artis Reply Tweet?

Assalamualaikum,
In order aku nak buat entry ni, aku terpaksa activate balik twitter lama aku mencari mention. kahkah. Bukan apa, lepas baca entry Amija Cuwada yang Talha Harith retweet tweet dia, i think i need to share this walaupun Dafi memang jenis yang Reply tweet fans. Wait bukan reply semua tweet fans, memang patah ah jari beliau jika mereply semua tweet fans beliau.

Ala, aku dah tertulis siapa artis tu. Siapa lagi kalau bukan Dafi si lesung pipit bersenyuman manis. heh. The one and only artis lelaki malaysia yang aku minat. Oh, kalau perempuan pula Shila Amzah dengan Dato' Siti i minat. hihi.

Pada suatu hari, aku mengemas semua diari-diary aku. Lalu aku terjumpa lah keratan yang menunjukkan keobsesan aku dekat Dafi zaman Hotel Mania. Aku tangkaplah gambar benda tu lalu tweet dekat Dafi for the first time. Memang selama tu tak pernah mention Dafi sebab i kan pemalu uols. kekeke. Sebab dia artis Melayu, sama kaum, sama bahasa, bermakna dia faham bahasa aku. Malas lah nak menggedik kan. Tapi Kevin takpe, dulu aku selalu mention dia pakai bahasa melayu so dia tak faham.

Dan dia reply :  

Tak sangka la dia terus reply kan sebab first time kot aku mention dia. Haha .__. Even that 3 words (pakage dengan satu emoticon terharu) by Dafi pun boleh buat aku happy the whole day. Tapi sekarang tak rasa pape lah kan. Dah lama .. haha.

wasalam.

»
«
  • Wah~ Dafi reply tu.. bukannya retweet .

  • untungnya talha harith retweet tweet dia, saya dahlah minat gila kat talha tu, hahah jeles ><

    and wow! ade retiss balas tweet kak wana xD siap buat simbol terharu lagi. tak pernah ade artis yg reply tweet saya sbb malu pulak nak mention dorang :p paling2 terkenal pun, Rabi'atul afifah a.k.a Yoona malaysia reply tweet n followback saya muahaha! xD

  • salam ziarah dari bunda…

  • Terima kasih bunda 🙂

  • Saya takkenal siapa di tu sebenarnya, hot nampaknya bila semua orang minat. Tapi bila artis retweet means kita dapat perhatian mereka lol.

    Haha, saya pun malu nak mention retis malaysia ni. Sebab mereka senanya baca semua mention peminat.

    Kak Rabiatul tu tak sombong hehe

  • yup , masa tu happy. Now the keterujaan faded away hahhaha

  • wah bestnya dafi reply tweet..kalau skang boleh lagi tak kak wana??? dafi akan reply tak??

  • hmm sekarang tak tau lah, dia ada balas tweet peminat yang merajuk sebab dia tak balas tweet dia haritu. hahaha

»
«

The blog writer

shazwana


An ordinary girl with a lot of hobbies, using this blog to share every pieces of her life, I am Wana without Seoby, a Marketing student who is in love with the art of coding.

Read more about me


+ JOIN THIS SITE

Instagram

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM