Haul | Cute Stationery

28 / 02 / 2017

Haul Cute stationery wanaseoby

Assalamualaikum, and hi! Dah lama sangat nak post apa yang saya beli haritu yang dah lama sangat-sangat tapi tak ada camera nak tangkap gambar. So berjasakan Samsung punya camera I managed to take many blog-worth haul pictures i was about to complain the lighting and angle tapi pls wana don't think too much haha deng deng deng.

So last month akhirnya after dah nak dekat dua bulan saya dapat jumpa Neymar. We go on Bukit Cerakah date - in case nak tahu dekat sini bagus untuk korang yang nak dating jalan-jalan je, simple je , masuk rm3 -  lepas tu pergi Kaison dekat Setia City Mall. Memang dah lama sangat okay nak masuk Kaison.Tapi bila dah masuk cuci mata ja lah. Kalau nak bawok kelik umoh banyok2 pitih takdok pulok - eh overnya.

Namun, barang-barang yang akan diperkenalkan bukan daripada Kaison sahaja. Ada daripada Mr.DIY dan lain2.

haul stationery

Beli dekat Kaison. Buku ni nampak terus beli sebab boleh jadi tempat berlatih brush lettering nanti. Buku ni besar tau tapi tak sampai saiz A4 pun. Maaf dah try cuba hentikan daripada beli buku nota baru lagi tapi kali ni i cannot.

 

Smiley Stickers - Kaison. Boleh faham kan kenapa saya beli? Boleh faham kan??? This is beyond cute!!!!!!!

 

Pencil case ni beli dekat MR.DIY, lepas kita cakap cantik tapi taknak beli sebab nak jimat terus Neymar belanja. Buat dialog kesian kesian sikit dapat lah hehehehhe.

 

Ni barang-barang beli kat kedai MaxValue, kedai ni kedai feveret tau kat area ni. Ala-ala kedai RM2 tapi harga dia bukan Rm2. ADa yang singgit dua inggit tiga empat inggit. Pencil box tu RM2.12 dan pensil tekan ketot tu RM1.06 satu. Comel kan? Serious sebenarnya kena stop beli benda comel-comel semata-mata sebab mereka comel.

Tbh, saya memang tak boleh tengok pembaris unik dan saya ada beli banyak pembaris comel tapi end up dorang jadi buruk sebab tak jaga betul-betul. Pembaris ni best sebab kat dalam gambar pertama tadi pembaris tu boleh jadi pendek, panjang dan sebagainya.

Correction Sticker. Okay yang ni beli sebab jakun dan comel. Fungsi sticker ni adalah untuk gantikan fungsi correction tape or liquid paper. Kita guna sticker ni untuk tindih tulisan yang salah. Serious best. Dia ada bagi sticker bercorak budak perempuan tu which is so cuteeee.

Ok. Lupa nak ambik gambar Washi tapes. Washi tape tu boleh tengok dekat gambar pertama dalam entry ni. Washi tu seringgit je tau satu. Beli dekat MR.DIY.

Sebenarnya ada banyak lagi benda baru tapi belum ada kesempatan nak share. Kita akhiri entry ini dengan bye terima kasih sudi baca!

»
«
»
«

Assalamualaikum, hyeeeee. Actually dah lama nak post since bela deme ni tapi seperti yang saya sebut dalam entri lepas camera boek takde nak tangkap gambar. Last-last pasrah je amek jelah gambar guna phone ni. Lighting pun lighting dalam bilik. Selimut pun selimut barai oh my god apabila anda terlampau risau. Lek lek sudah lah kan.

Aku dah lama nak kucing. Mengidam betul. Walaupun sebelum ni aku ada masalah sikit bab memiliki kucing ni, percaya lah trauma nak ada kucing lagi sebab dulu penah kehilangan kucing nama Kiki dan Lala hahaha (ehh teringat Lala cantik ni). Sampai sekarang aku boleh menangis lagi cerita pasal Lala tak tahu kenapa.

So aku jauhkan diri dari sayang mana-mana binatang peliharaan pun. Padahal rumah aku ada hedgehog, arnab, and sugarglider. Sugar glider (nama dia Botak) kat rumah aku hilang haritu, adik aku yang sedih and tak boleh move on, aku sedih lima minit je. Sebab aku memang elak habis daripada menabur perasaan.

So aku ambik dua ekor anak kucing dekat Ikang, dia bagi free je sebab dia kata dah banyak kat rumah. Maka bermula lah hidup sebagai owner kucing.

 

Masa aku balik rumah adik beradik aku semua cam "Nana kau bod** ke apa?" Hahahahha. Sebab sedia maklum kucing sebelum ni kehilangan sebab kena buang. Means kalau bawak balik lagi mesti mak abah marah sebab kucing - kita pun tahu mereka akan menambah kerja, berak rata-rata, kencing dan beranak pinak. Haha.

Aku langgar je sebab aku betul-betul nak dorang. Turn out kucing ni adik beradik aku semua suka. Daripada adik kedua sampai la paling bongsu kemain obses dekat kucing aku ni. Sikit sikit duk cari mana dorang. Masa first day bawak balik tu bilik aku ni penuh dengan dorang sebab nak main dgn kucing. Eh??

Pastu yang best nye esoknya mak ajak gi beli makanan dorang, pasir dorang semua bagai. Setakat ni mak labur, tiga bag pasir kucing, satu bekas pasir kucing, makanan dah nak dekat 10 kg beli, makanan dalam tin dah dalam 7 tin, dan shampoo dorang. Dia nak belikan mainan tau nasib baik aku cakap tak payah dorang boleh main wayar usb aku je hahahhahahha.

 

Mak pun suka dorang. Tinggal abah je ni. Abah. Tapi dua hari lepas Hitam landing sebelah abah atas sofa, abah biar je. Macam okay la takdelah tak suka haha.

Tapi tu la next week aku dah nak sambung study, siapa nak salin pasir kucing semua. Uish fikir pun aku dah sedih dah. Budak-budak ni la yang annoying aku duk marah sebab kacau aku tido, boleh dia pegi bergurau atas muka aku. Pastu merengek minta makanan, kadang tak tahu dia nak apa. Suka duduk atas laptop masa aku tengah coding, memang rasa nak cekik je hahaha. Em risau rindu.

Ok tu je byeeee

»
«
»
«

Assalamualaikum dan hi guys. Harini saya nak bagi freebies printables yang saya dah buat wayyy before masuk Semester 5 pada bulan May tahun lepas. Please note that printables ni dalam bentuk .png, tak boleh edit hanya berupa begitu sahaja. Saiz gambar adalah saiz A4, tapi boleh print ikut saiz planner korang. Seperti gambar contoh, saya punya saiz A5.

Right click di atas gambar untuk Save gambar dan print!

Terima kasih 🙂

 

»
«
»
«

Hi everyone, moh la kita buat entry random seperti yang selalu ku lakukan tetibe untuk rant segala yang terjadi.

Kekangan untuk buat entri

Masalah sekarang ni satu je, nak buat entry haul tapi camera takde. Phone ber-camera pun takde sejak phone oppo aku rosak. Dalam rumah ni yang pakai iphone pun dia pegi jual sebab nak beli Samsung, and aku memang tak suka camera phone samsung......... idk maybe sebab tu aku rushing sangat nak phone baru walaupun kepastian berduit tu tak ada hahaha.

Tunggu la sat lagi dah sambung study, pinjam phone Haja je for pictures. Sedihnya life. Huhu.

 

Persediaan sambung Degree

Haritu dah buat clearance. Walaupun clearance tak wajib untuk sambung Degree, tapi kira settle dah boleh bye-bye-segamat-i-won't-come-here-again-u-are-full-of-shit. Macam tak adil je nak benci Segamat semata-mata sebab seseorang, padahal ramai lagi orang kat sana yang buat aku happy. How sad 🙁

Sebelum buat clearance lepak Aeon Shah Alam dulu. Ni dah 50 kali aku selfie kat toilet sini je hahaha

Selain daripada itu, aku tak ada progress lagi selain daripada print borang. Ada sebab bukan tak ada sebab tangguh-tangguh everything.

 

Kio 2.0 Classic Template

Adalah dimaklumkan bahawa kalau nak guna Kio 2.0 punya classic template please pergi sini instead of tengok dekat shop. Ni la point entry ni sebenarnya.

 

Okay tu je thank you 🙂

»
«
»
«

Assalamualaikum, disebabkan baru-baru ni member aku ada yang sangat berkenan nak buat blog, dan aku jugak jenis yang excited melebih bila member nak buat blog, maka aku nak buat series step by step nak berblogging ni, insyaallah. Mungkin anda sebenarnya berminat nak buat blog, tapi tak tahu nak start dari mana. Betul tak?\

Buat blog menggunakan platform Blogger.com/ Blogspot

Mula-mula kita buat blog dulu ya. Bila kita guna Blogger.com, link blog kita akan jadi macam wanaseoby.blogspot.com. Untuk dapatkan link macam wanaseoby.com, kita kena beli domain - pasal domain ni kita letak tepi dulu ye. Mari buat blog:

 

1. Ada akaun Gmail

Untuk buat Blogger account, kita kena ada account Gmail dulu untuk mengelakkan kepeningan dan sebagainya. Gmail ni saya guna sebagai Email utama saya sebab Email tu lah kita guna untuk Youtube dan semua Google yang lain.

Kebanyakan orang memang dah ada account Gmail yang korang buat masa nak start Android dulu.

 

2. Buat Blog

1. Mula-mula pergi ke Blogger.com

2. Tekan "Create a Blog"

3. Nanti dia akan bawa kita ke satu page untuk Log In ke Google account. Log in menggunakan email dan password Gmail kita.

4. Kemudian, kita akan nampak pop out macam ni.

Untuk Title - Boleh letak nama blog kita. Macam saya, saya letak Wanaseoby sebagai Blog Title. Jangan risau benda ni boleh tukar nanti.

Untuk Address - Address ni link blog kita. Saya punya dulu wanaseoby.blogspot.com. Link blog pun boleh tukar, TAPI, ada effect jika kita tukar url blog, boleh rujuk kesannya di sini.

Tekan Create Blog!

Tada! Kita dah ada blog sendiri.

Semua features dekat Blogger ni semua self explanatory boleh faham dengan hanya melihat nama sahaja.

Posts - Semua post-post blog kita, kat sini nak add New Post, nak edit post, nak delete Post, nak handle labels, dan nak Publishkan entry ataupun nak draftkan entry

Stats - Stats ni pulak kita boleh tengok prestasi blog kita, berapa pengunjung, pengunjung datang sebab apa, dari mana, pengunjung melawat post mana.

Comments - Kat sini kita boleh publish komen, check ada komen ke tak, or delete spam.

Earnings - Yang ni untuk mereka yg berminat untuk menggunakan Google AdSense dekat blog. Awai2 ni tak perlu fikir dulu pada pendapat saya lah. Lagipun kalau nak guna Google AdSense ni ada qualification dia sendiri, tak semua Blogger boleh buat. Saya cadangkan Nuffnang dan 8 Share.

Campaigns - Abaikan. Tapi kalau nak penjelasan, tak silap saya campaigns ni untuk promote entry blog kita. Bila kita promote entry kita, Google akan letak kita first dekat Search Engine. Kalau tak silap dulu pernah terbaca, bagi setiap klik pembaca kena bayar RM0.50. Memang tak lah melainkan kita memang start blog business besar-besaran.

Pages - Kat sini kita boleh tambah page macam About Me page tu dan macam-macam lagi.

Layout - Layout ni untuk susun kedudukan gadget dalam Layout blog kita, tambah gadget, tukar setting gadget, buang gadget, dan sebagainya.

Template - Kat sini lah key untuk segala blog design. Feel free to explore everything dalam page ni.

Settings - dekat Settings pulak ada banyak option2 available untuk Blogger, so kita kena go through and tengok mana tahu ada yang kita nak ubah daripada default setting.

Setakat ni itu sahaja. Nanti kita sambung lagi okay 🙂

 

 

»
«
»
«

Assalamualaikum and hi semua.

First sorry sangat sebab private blog lama-lama. Beberapa minggu lepas adalah minggu yang sangat teruk dan lebih teruk bila saya decide nak ubah design padahal mood tak berapa nak okay. RIP my blog stats. I guess blog private tu dah jadi ciri-ciri Wanaseoby je.

So yeah pada 5/2, semua student UiTM batch kitorang yang baru habis diploma ni menanti-nanti result permohonan penerapan ke degree. Maksud penerapan ni, kitorang sambung degree tapi terus ke semester 3 degree tu.

Aku tak berapa nak menanti pun, sebab aku awal-awal dah set yang aku taknak masuk Degree intake ni, aku nak masuk next year punya batch. Lepas keputusan dah keluar.....

 

Aku automatic excited padahal dah acah taknak terima tu. Then aku tanya everyone dapat mana, nak tahu tak actually ramai gila kitorang dapat UiTM Puncak Alam sama cuma kebanyakan dorang ambik HR. Aku memang minta marketing as first option sebab Sir Khodri, walaupun awak pernah marah saya sebab result test teruk, tapi saya tetap sukakan marketing HA HA HA.

Pastu aku call Neymar, and aku sangat la terkejut. Sebab kitorang dapat course sama dan tempat sama. Tak mustahil la sebab penerapan Degree ni dia letak dekat dengan tempat tinggal, and Neymar pun duduk KL, confirm la dapat Puncak Alam. Bro, sebelum aku berangan "Adakah ini jodoh?" baik aku control diri dulu.

Pastu best lah sebab ramai dapat tempat sama, and plan nak duduk satu rumah. Cuma tulah, antara kawan-kawan aku, aku je lah yang ambik Marketing.

Nervous lah pulak nak masuk kehidupan kelas, presentation, assignment, dan program-program. Buat masa sekarang ni aku nak berterima kasih je dekat Allah sebab bagi peluang aku jadi komander masa Diploma dulu, sebab sekarang aku dapat beza diri aku dengan orang lain dalam bab "takut orang". hahahaha.

ok ciaw dan tahniah semua yang dapat penerapan.

»
«
»
«
WANA, TWENTY ONE
The girl on the left telling you to have a happy reading!

+ JOIN THIS SITE

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM