Category: Blogging


Shop Opening + Scarlet Blogger Template

January 30, 2017

Assalamualaikum dan hai semua. Alhamdulillah, selepas dua bulan (sort of) of experimenting, belajar, bina, hentam, sehari google 3000 kali, akhirnya saya berjaya jugak publish page Shop dekat blog saya ni. Nervous, semoga semuanya berjalan lancar je Amin. VISIT MY TEMPLATE SHOP  Setakat ni hanya jual satu template je, Insyaallah akan bertambah satu persatu. Konsep shop saya ni, […]

Read More

Nuffnang dan 8 Share – pendapat saya

January 30, 2017

Assalamualaikum semua, ada dapat soalan dekat Ask.fm pasal ni dan selepas cuba menjawab dengan panjang, why not update pendapat dalam entri je kan? Jana Income Melalui Blog Why not? Silap saya dulu sebab saya terlampau risau blog nampak buruk bila letak iklan, so saya on-off je letak iklan, padahal tu zaman kegemilangan kot, rugi tau. […]

Read More

Blogger Tutorial: Customize your Date Header Style 1

January 28, 2017

Assalamualaikum semua! Harini nak memenuhi permintaan sahabat kita yang request dekat ask.fm on how to get date-header macam saya, ada line dekat belakang tulisan, macam ni: 1. Ok mari mulakan:Mula-mula pergi dekat Blogger Dashboard > Template >Edit HTML 2. Tekan key Ctrl + F untuk cari code h2.date-header { 3. Awak akan jumpa codes macam ni: […]

Read More

Updates on Kio 2.0 & new look

January 18, 2017

Assalamualaikum and hi semua. Sorry sangat sangat sangat sebab asyik-asyik tukar design (mana tahu ada yang fedup), end up tak ada progress lain. Actually, ada progress lain. I’ve been figuring out my blog identity, haritu rasa nak nampak professional lah, apa lah, then finally saya buka blogging planner and jot down what kind of blog […]

Read More

Some changes in blog design & more updates

January 10, 2017

Assalamualaikum and hi. This is not a random update, nak bagitau some info pasal blog ciked. Berikut adalah rupa baru yang di- adjust sedikit untuk disesuaikan dengan future template shop yang saya akan publish hehe. Ya Allah, bahasa melayu yang terabur. Future shop tu entah bila lah nak siap punya lah lama nak setup, yolah, […]

Read More

10 Tools I use for Web Design

January 7, 2017

Assalamualaikum and hi. Kind of not sure if I use the right post title because I don’t really know what to call them. Tools? I’m not sure. I am in the middle of designing a template so I just wanted to share what websites/applications/extensions I’m using while designing! 1. Real-time HTML Editor lol yes, I am […]

Read More

© 2011-2017 WANASEOBY.COM