Wanaseoby’s Haul | Lawak Kampus Official Goodies

29 / 09 / 2016
Hi assalamualaikum everyoneeeeeeee, harini saya nak share goodies lawak kampus yang saya beli dekat 7 Eleven Segamat tempoh hari. Nampak je terus beli sebab excited. Tapi sis pilih yang murah jela yang mahal-mahal tu alahai tunggu orang belanja jelah krikrik. Benda ni comel sangat sangat geram tau everytime nampak mesti nak kena puji dulu takleh duk diam diam.
Can't help but to choose Froggy!!!!!! KEKASIH POJAAN HATI NI WEH.
 Okay ni gambar hadapan dan belakang fail. Eh lupa nak bagitahu ini adalah fail kertas. Fail yang indah. Fail yang lubang ditepi sahaja okay. Harga RM5.90.
Button badge berwajah Froggy. RM1.50. Sumpah comel sangat tak boleh go lah rasa nak gigit jee.
Notepad, belah hadapan dan belakang. Sudah terang lagi bersuluh harganya hanya RM2.50.
 Dalam dia, haih abang Froggy, y sho cute.
Tak ekceli kan aku sebenarnya bias tau aku minat Froggy sebab aku memang suka katak sebenarnya so (EVERYTHING ABOUT KATAK IS CUTE) so dia cam takde kena mengena dengan dia punya watak pun sbb for me Froggy tak menyerlah sangat, watak yang kekal diingatan sebenarnya Aditas tau hahahaha dia punya stokin tu mak aih akan selamanya dikenang.
Okay bye awak.
»
«
»
«
Assalamualaikum,
Hi everyone harini saya nak share birthday present haul walaupun birthday dah empat bulan yang lalu........krikkrik...... thank you everyone buat 20 tahun saya sangat bermakna sebab bulan 9 pun still dapat hadiah lagi hahahahhahahah korang boek doh. Amaran : Entri ini banyak gambar, tapi takde kata-kata sebab penulis tak ada mood. Kalau tak ada mood mula lah rasa cam tak tahu nak cakap apa ;______;
"When you love cute things, people give you cute things"- ececeh acacah quote.
 Buku dari Nisa'a.k.a batch-mate, thank you 🙂 She always came to my room sebab takut bilik dia tak ada orang and selalu kacau katil orang and kadang tu datang sebab nak peluk je hehe.
 From Haja, actually Haja bagi time Birthday Surprise tu. Thank you Hajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa <3
Atie bagi, sentiasa menginginkan satu. Boleh ngumpat kau Atie! Hahahaha. Thank you yayang <3
Last but not least, kain pasang from Hawa. Ni hadiah paling perli sebenarnya, sebab aku kan asyik pakai baju kurung sama je setiap hari Isnin, and neve had a chance to buat baju kurung baru. Thank you Hawa, sayang awak <3
Okay this entry is written awkwardly. Bye lah gitu em.
»
«
»
«

Assalamualaikum, walaupun cermin mata tu dah lama beli, saya tetap nak buat entry ni juga memandangkan dulu tak sempat nak buat. Hanya sempat buat tajuk je dekat draft ahaha.

Cerita dia bermula apabila spec saya hilang, ntah kemana hilangnya. saya rasa macam ada tumpang dekat bag seseorang dulu, lepas tu lupa nak minta, dua tiga minggu kemudian baru la sedar bahawa dah hilang, bila tanya dia dia pun tak tahu kat mana. Ok redho sebab salah sendirik. Haha. Sejak daripada itu asyik nak beli spec je sebab dah sakit kepala sangat-sangat. Mula-mula plan nak beli spec yang sama macam dulu, tapi mak aih dulu punya RM350 colah mano den nak cekau tu. Terpaksa l cari under RM200.

Wana memilih cermin mata baru beliau ceyyy

Macam biasa lah kat kedai cermin mata tersipu-sipu malu sebab kakak tu ikut je. Tapi takde lah nak kutuk kerja dia eh saya okay je cuma malu. Then saya try semua cermin mata yang boleh, even akak tu pun cakap kepala saya kecik sangat sampai susah nak cari yang sesuai. Tapi akhirnya ini lah yang saya pilih;

Hangpa nak cakap aku macam nenek pun takpa lah aku dah bahagia lama dah dengan spec ni. - (pasrah cik filter photoscape terlebih walaupun dah set low)

 

 

Saya sebenarnya sedar bahawa spec ni agak besar , sebab tu saya try sebaik mungkin nak buat muka nampak besar, habis tudung kebelakangkan sebab nak nampak muka besar punya pasal. ahahaha. And bonus:

 

Hehe, padan muka sapa suruh baca 😛 Bye

»
«
»
«
Assalamualaikum anak-anak, first saya nak wish Selamat Hari Raya Aidiladha dan Selamat Hari Malaysia kepada semua. Eceh, walaupun dah lepas, ni je idea pembuka kata yang ada. Niat asal nak jadi produktif, sekali hacuq lebuq tiga hari je produktif, hari seterusnya saya dah start tak jaga makan minum, dah membiarkan dunia ini berputar tanpa ku kesah kerana saya dah start buat template. 

Sebenarnya tak pernah lagi guna tema minimalist tapi teringin pulak. Sebelum ni yang paling hampir pun rupa yang ini dan yang ini. Itupun saya tambah juga warna sebab takut tak kena dengan gambar-gambar yang bakal di post. Dan kali ni, saya tak edit simple template, saya try buat start from scratch! Alhamdulillah, beginner kan banyak lah tutorial yang saya try. Template ni tak siap lagi sebenarnya (sila perhatikan blockquote dan comment section)Asalnya nak buat responsive punya tapi apakan daya tak menjadi. Korang share share lah step nak buat template responsive T_T Tapi takpelah struktur template pun masih lagi tunggang terbalik, tunggu cuti sem ni nak belajar lagi.

full screenshot

Sumpah banyak sangat google sampai bila buka history google chrome satu hari punya history sampai dua tiga page. Jenuh nak cari mana satu sumber pelajaran. Ni aku bagi semuaaaaa link semoga bermanfaat.

Create Your Own Blogger Template From ScratchHow to Add Gadget/Widget Sections Anywhere in Blogger | Flaticon (where i got all the icons) | CUSTOMIZED ARCHIVE GADGET | htmlarrows (symbol untuk older & newer post) | Lightwidget (Instagram widget) | Auto Read More with Thumbnails |  How to create tooltips | Create Horizontal Navigation Menu With Drop Down Submenus Using CSS | Google fonts

Okay itu sahaja, terima kasih byeeeeee

»
«
»
«

Kawan baik know exactly what is happening, if you are having an issue, kawan baik didn't feel the heartbreak for you, but they can understand you, they don't feel whatever you feel, they can just be sad for you, but they don't feel the love for the guy you love, they don't feel jealous over whatever your man is doing, but they can get mad at them on your behalf. They will try to imagine themselves in your place. Trying to think of the best way to solve your problem. Which most of the time, you won't even listen. Why? Why should you trust your friends? Because they know every detail of what is happening. You told them everything. It's just that they think differently from you because you are thinking using feelings. How can you think straight if your thought is mixed with all the loves, sadness, and jealousy?

Well, you can see the difference between friends who want you to be happy and friends who only say the things you wanted to hear.

image source

»
«
»
«
WANA, TWENTY ONE
The girl on the left telling you to have a happy reading!

+ JOIN THIS SITE

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM