Category: Blogging


Organizing files and folders in laptop!

May 31, 2016

Assalamualaikum semua. Hm tajuk english tapi nak tulis melayu. Jap fikir melayu nya apa “Susun atur fail-fail dan folder-folder (aku google translate tak tau melayu dia apa rupanya “folder” juga) di dalam laptop. Aku memang dah lama berniat nak susun fail-fail dalam laptop ni, sebab bersepah sangat. Semua benda dalam file “Downloads”. Fonts, rar file, […]

Read More

Akhirnya dapat pergi pantai.

May 15, 2016

Assalamualaikum, Plan asal Khamis – Teman Hilmi pergi KPJ KlangJumaat – Pergi Manhattan Fish Market sebab ada offer! SabtuTeman Hilmi & Ikang pergi KPJ Klang. Pakai selekeh, oversized shirt, dengan shawl dengan selipar. Sebab pergi hospital ja pun. Borak punya borak tetibe cakap teringin nak pi pantai. Aku dengan Ikang memang dah lama gila meroyan nak […]

Read More

Wanaseoby’s Haul | Notebooks & Planner

May 11, 2016

Assalamualaikum, dah lama nak buat entri ni, tapi kali ni baru sempat nak buat. Heee. Okay sepanjang cuti ni, ini lah buku-buku yang berjaya ditawan.  View dari bawah. Semua tebal-tebal.  TYPO A4 Campus Notebook – 240 pages Buku ni beli dekat Typo dekat Setia City Mall, ada sale, 3 buku RM45. Gila tak beli?! Dah […]

Read More

Senarai Peserta Birthday Giveaway by Wanaseoby.com

May 10, 2016

Kalau saya tertinggal boleh komen ya, akan diupdate dari semasa ke semasa. http://missanisnabilah.blogspot.com/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://rainbow-meadow.blogspot.com/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://zulfaonlinediary.blogspot.com/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://mimie-mimot.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://nielphantom.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://garaeki.blogspot.com/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://sarahsyaa.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://thebeaminglight.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://bluechoralpearl.blogspot.com/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://athibe.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://iammasitahsamsudin.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://www.kasihjuju.com/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://kasihkuamani.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://msvelentine.blogspot.com/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://penselduabee.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://fiedaazmi88.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://frrhnd.blogspot.com/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://fatinamdzfr.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://frauananas.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://munirahmustafar84.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://kanvasdakwat.blogspot.com/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://littlesnorlax.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://raizahstory.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://www.leyayeolly.com/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://apple-crunchh.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://izyanyancinnamon.blogspot.com/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://alyasygsanda.blogspot.com/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://ayubarbydol.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://bynurulsyafiqajenn.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://mykawaaiiionlinediary.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://notyouralien.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://hafzhanrauf.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://ohthrillers.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://akhalilah.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://hiphiphorray15.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://theathra.blogspot.com/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://thezafirahnazri.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://muslimahsejati96.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://bintangpenyembuh.blogspot.my/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html http://www.bajuwarnacoklat.com/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html […]

Read More

Macam mana nak buat blog widget muncul dekat mobile version?

May 10, 2016

Assalamualaikum, hi.Kalau kita guna simple template dan sewaktu dengan nya, perasan tak kita punya mobile version agak kosong dan hanya ada header dan entry sahaja. Kalau kita nak navigation muncul pun, kena guna navigation blogger. So macam mana nak bagi widget-widget blog kita macam menu, introduction, blog archieve, advertisement, muncul dekat mobile version? Baca entri […]

Read More

7 Mei – Hadiah Birthday

May 9, 2016

Assalamualaikum, Kesinambungan entry tadi, 7 Mei – Birthday Surprise. First of all, sorry for the low quality pictures because I captured all this in my room which don’t have any natural sunlight at all. Ikang, dia bagi 20 pcs of Nature Republic’s Aloe Vera masks. Fyi, saya peminat mask muka, so seronok sangat dapat ni […]

Read More

© 2011-2017 WANASEOBY.COM