First Day Masuk UiTM

31 / 01 / 2016

Assalamualaikum gaiz,

Soalan yang dipertanyaka di ask.fm. Silalah tanya dekat ask.fm saya jika ada apa-apa soalan lagi, kalau mampu dijawab akan dijawab. Eh macam iklan.Masalah aku kat sini ialah, aku lupa. Aku dah tak ingat dah first day masuk UiTM aku camne, tapi aku try recall sikit-sikit. Insyaallah aku try dapatkan dalam masa... 3...2....1.

Malam sebelum tu aku tak tidur, aku menangis sorang-sorang kat balkoni luar dah macam heroin drama putus cinta, aku rasa bukan menangis dah tu siap meraung. Tapi bila semua orang dah bangun aku buat-buat lek je, kitorang bertolak awal pagi pukul 5 camtu kot, semangat gila kan.  Solat subuh pun kat rnr. Time tu aku pakai baju kurung. Jap nak cari ada tak selfie pada hari tersebut, rasa nya macam tak ada sebab muka aku buruk gila time tu sebab tak tidur en.

*setelah aku mencari, tak ada hukhuk. *

Time hantar aku pergi UiTM, adik-adik aku semua ikut baq hangg, adik beradik 6 orang semua sumbat dah lah barang pun banyak. Yang nice dia sebab sekali angkut je beb naik atas, tak payah nak ulang alik bila ada ramai askar.

paling nervous sekali masa dah sampai kat pagar UiTM, rasa macam....okay so I'll be staying here... okayyy. Suprisingly, nampak hutan-hutan, monyet, semua kehutanan tu, buat rasa lega sikit. Okay environment tersangatlah okay, macam dekat kampung peladang (Pahang ) saya.

Disebabkan sampai awal, aku pun dapat lah jadi orang first yang masuk bilik yeay, so mestilah cop katil bawah. Masa tu tak fikir apa dah selain "ya allah aku kene berpisah dengan mak" "nak balik T_T" "Taknak mak balik" "Camne nak cover nangis ni kalau mak balik."

Procedure dia bila dah sampai, kat luar pagar abang abang pm yang hensem lagi baik cakap selamat datang dengan senyuman riang, lepas tu parking nanti dia bagi satu kertas, kat kertas tu tulis kolej apa kita dapat. Nasib dia macam kat sini lah, ini lah nasib ko dapat kolej mana, hahaha. Lepas tu pergi kat kolej tu, beratur isi borang then naik bilik letak barang. And then buatla apa nak (aku lepak dengan family pergi One Segamat jap) then nanti petang kena barkumpul. Bermula lah sesi Minggu Destini Siswa andaaaaa yang aku personally tak suka hahahaha

 
video MDS time batch kitorang, bila tengok balik video ni, ada je jumpa muka yang kenal kenal. haha so random. Tak sangka dorang ada je dulu beratur skali dengan aku, satu dewan. Dulu semua orang sama je, awkwardnya bila semua nak tanya "Course apa?" HAHAHAHHAHA. 
Actually, first day masuk UiTM tulah, first time jugak peluk mak abah. For sons and daughters yang tak biasa peluk parents tu, hari-hari camni lah boleh start. So sejak masuk UiTM, aku keluar pi memana pun okay je peluk cium mak hihi. 
omg hambarnye entry. Ada soalan tak sebab tak tau nak cite pasal apa sebab first day macam tu je -_- banyak play with emotions lah contohnya menangis dalam shower, menangis bila roommate takdak, hahahahhahaha 
»
«
»
«
Assalamualaikum, haii guys. Okay so back with new look again hahahaha sorry asyik tukar, sebab skin sebelum ni kan sementara je . tak tukar bukan wanaseoby lah kan. haha.

Macam biasa aku akan buat blogskin version dulu then edit dekat simple template. Tu je lah mampu, nak buat template sendiri tak reti pulak. Haha. Banyak code yang dah lupa, and kali ni banyak menggoogle hihi. 
Siapa nak sidebar intro macam ni angkat tangan. Kalau nak boleh buat tutorial ni ! And guys fyi, saya dah buat facebook page yang real punya lol sudi-sudilah like, hing. (hing tu adalah satu sengih yang dicipta oleh wana). Lokasi widget facebook ni ikut hafizzulkafly sebab strategik hahaha.  . Tempahan edit blog? yay or nay? 
»
«
»
«

A detailed story from - http://www.wanaseoby.com/2015/05/happy-birthday-to-me.html

So it was 6 May 2015. Oh, nak birthday aku dah lagi beberapa jam. Tapi aku benci birthday aku, sebab minggu sebelum tu aku heartbroken for the first time. The heartbreak was huge, sampai demam. Yelah heartbroken pada hari yang indah, siang kau bahagia malam kau kena deal dengan shits. Tu lah orang kata jangan bahagia sangat. Aku sampai fobia, fobia betul kalau ada orang dm instagram aku. Aku asyik terfikir, kenapa lah aku tak defend diri aku, aku tahu aku boleh menang. Tapi buat apa menang? Orang tu dah sakit banyak, aku mengalah. Tapi orang tu masih buruk-burukkan aku. Tak apa, dah lepas.

Shakirul Neymar Alexander The Great ajak lepak mamak jap, pada 6 May 2015. Aku sebenarnya cari alasan untuk menolak, tak ada mood. So aku pun tolak, aku buat alasan macam-macam. Tapi bila tengok betapa kecewanya dia, aku setuju laaa k laaa yelaaaaa. Tapi tetibe dia pulak cakap tak ada kereta nak keluar. So semua benda cancel. Aku okay je.

Bila dah cancel ni, aku pun tidur la dekat bilik mak. Tapi aku terbangun sebab banyak misscall. AKu tengok whatapps aku dah macam nak meletup dah dengan wish birthday. Neymar call lagi, dia cakap turun sebab dia dah nak saampai rumah. Aku macam WHATTTTTTTTTTTTTTT? So aku lekas-lekas bersiap pakai tudung semua, turun, dia memang ada depan rumah. Dia tak keluar, buka tingkap je. Lepas tu dia hulur satu kotak, sambil cakap "Happy birthday, sorry tak dapat keluar tadi."

Lepas dia dah gerak, aku baca whatapps dari dia. "Wana aku otw gi rumah kau ni." "Wana angkatlah call." "Dah sampai Petronas ni." Time tu aku rasa bersalah sangat sebab beria tolak, buat alasan.Bila aku bukak hadiah tu, macam-macam effort dia buat, aku tak tau, aku tak pasti apa aku rasa.

Page pertama : Ada dua gambar tulis wish, dekat pasir pantai. Ya, hujung minggu lepas dia pergi Terengganu. Rupanya dekat twitter dia ada bagi clue pasal ni. Baru-baru ni dia ada cerita, dia tulis banyak kali tapi setiap kali orang lalu je dia cepat-cepat padam sebab malu hahahahaha. aku terbayang je dak ni pergi cuci gambar lepas tu dia potong, then dia tampal kat buku tu. Hahaha usaha seorang gadis.

Belum lagi cerita satu page ni dia lukis interface instagram siap cuci gambarr lagi nak letak kat "instagram",  satu page lagi penuh dengan wish dia, ada pulak, aku teringat satu je "Tolong jangan berubah, ada orang tunggu." and some quote yang dia kata daripada Shakirul Neymar Alexander The Great. Sampai sekarang tu nama dia.

Dia cerita pulak, haritu dia tak dapat kereta sebab ada kereta rosak and ada kereta abang dia bawak. DIa hampir naik motor (dia paling takut and tak suka naik motor hahahahaha) nak pergi rumah aku, dah lah rumah aku jauh, ish, kalau dia buat betul-betul memang aku tumbuk dia. Last minute, mak dia bagi guna kereta. Sekali lagi aku rasa bersalah sebab beria cari alasan untuk cancel lepak dia ajak tu.

Birthday Neymar ni pulak, panjang ceritanya. Macam-macam jadi. Macam boleh buat entry baru dah. Haha, lain kali lah. 

»
«
»
«

Assalamualaikum, sangat-sangat jatuh cinta dengan paperclips ni. Tolong jangan judge kenapa satu lagi bentuk oink oink (still takut kene judge kahkah) T_T COMEL KANNNNNNNNNNNNNNNNN?HIHI

»
«
»
«

Okay jadi tak lawak ni gaiz sebab kalau hambar saya move on dan cari lawak lain dibelakang almari. Hiks

»
«
»
«

I've decided not to make any decision and wait for a while. What I mean for a while - is another two or three weeks, if I still feel the same, I'll go on with my decision. Well, after this mind making, I feel a lot better. I can studied well for my next testssss (my brain seems to get everyhing and easy to memorize everything again but still, Public Relation paper sucks) and I've settled all the skipped class matter with my lecturers hahaha guys, I am one of the bad emotion handlers. So the things remain unsettled, and if the hardest two weeks of my life happened again, I know which path I should choose. Absolutely.

omg lapar pulak tulis-tulis ni. Ha, ni baru wana. hahahahahahahahaha.

»
«
»
«
WANA, TWENTY ONE
The girl on the left telling you to have a happy reading!

+ JOIN THIS SITE

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM