Sis cuba confident

14 / 12 / 2015

Assalamualaikum,kita start entry kita dengan starting yang tiba-tiba seperti berikut : Semalam aku tengah meeting, lepas tu tetibe sorang ketua biro kolej bertanya kepada kami semua "Siapa nak tolong event Malam Eratan Kasih esok? Kita nak lima orang." Aku pun join sebab Atie join, hee gediks kan. Tu bukan point dia, point dia adalah pakaian.

Jubah hitam dan tudung cream.

Jubah hitam is okay, walaupun aku tak pernah pakai jubah hitam and tak pernah ada tapi okay takpe kita boleh pinjam. Tapi tudung cream..... tudung cream...that freakin tudung cream. omg warna takleh cerah lagi ke (emoji mata u.u)

Aku ada skin complexion yang teruk, means kusam,tak sekata, dengan eyebagnya lagi and lately ni memang sunburn sampai berbelang. Alah ingat tak description dulu "Getting sunburn on every wednesday"? I really did. Tak gurau, aku memang dapat sunburn every Wednesday. Haaa tanya lah cepat kenapa hihi. Aku tak confident enough untuk pakai tudung warna seterang-terang alam.

Tapi sebenarnya, aku rasa okay je bila aku pakai. Walaupun kalau tengok dengan teliti memang hitom muka aku kalau nak dibandingkan dengan warna tudung, tapi sape kesah? Omg suddenly macam terpositif pulak. Selfie kat atas ni aku letak filter (tu pun susah payah cari lighting elok) so takyah nak berharap sangat okay. Hahaha.

So korang rasa sebenarnya apa warna tudung yang sesuai kalau muka sunburn, kusam, gelap? Ada yang cakap kalau kulit gelap kena pakai tudung cerah baru cantik. Selama ni aku pakai tudung warna pale je sebab aku memang suka! Saya perlukan pendapat anda! Thank you 🙂

»
«
»
«
Ni lah Wana tu! Gi kejor dia ! 
Assalamualaikum, minggu lepas aku balik Shah Alam kejap, sebab banyak tertinggal barang. Normal, sangat normal bagi setiap sem. Lepas tu aku balik aku pishang tak tau nak buat apa, aku pun edit lah blog. Mula dengan design header (padahal dah banyak header aku buat tapi tak jadi sebab takde motif untuk teruskan). Setelah dua hari berlalu, dan tibalah masa untuk aku balik ke Segamat, blog tak sempat siap. 
Bila dah balik Segamat memang takde internet dan masa untuk edit blog. So aku pun macam k.....terpaksa biar private selama seminggu and macam sedih sikit. Ramai gak tanya kenapa takleh bukak blog. Time camni la korang rasa kehilangan ye dok? Hahaha. 
Lepas tu 3 hari lepas aku balik Shah Alam semula sebab phone aku rosak. Ni lain cerita ok. Bila dah balik Shah Alam aku busy makan, tidur, dan berfoya-foya. Okay gurau. Okay tak sure gurau ke betul. Pastu aku amek masa sikit untuk edit blog, tapi aku tak rasa nak edit design minggu lepas tu, aku rasa dah tawar hati nak teruskan. 
So aku pun cam tenung screen lama gila cari inspiration tapi tak keluar-keluar. So aku pun cari template free ah lantaklah nanti dah ada inspiration aku buat. Btw, link link social tu aku tak letak lagi okay. 
Sementara tu kita stay sini kay? happy reading!  
»
«
»
«

Assalamualaikum,

Memperkenalkan, cik Hawa. Seorang yang orang takut nak dekat tapi actually dia paling suweeeeet berhati lembut dan sebagainya hahaha. Dialah yang selalu menjadi ketua projek untuk birthday surprise dak-dak ni. Tapi bila birthday dia, acano pulak?

Hari bermula dengan aku bersiap-siap nak keluar dengan Haja, Abid (Shakirul Neymar Alexander The Great) , dan Azri. Kitorang pergi Jementah yang mungkin half and hour dari UiTM Segamat semata-mata untuk beli belon helium. Dengan tak jumpa kedai nye lah, apa lah, dapatlah jugak belon helium idaman #sisjakun.

Pastu kitorang pergi kedai kek, aku, hajar dengan Azri tinggal dekat situ untuk sediakan kek dan setup tempat dekat Domino's. Sementara tu kitorang paksa Abid gi jemput manusia-manusia dekat UiTM tu. Time ni kitorang call semua orang paksa gak dorang siap sekarang!

Hawa pulak marah sebab kena paksa bersiap tiba-tiba padahal dia sedap tido. Kitorang dah macam "HAWA APA KATA KAU IKUT JE CAKAP KITORANG" hahahahaha.

Progress kek, 19 tahun untuk Hawa, 20 tahun untuk Shakirul Neymar Alexander The Great. Actually, ada sejarah disebalik kek ini, Hawa penah screenshot gambar kek ni pastu request kat kitorang "Birthday aku nanti aku nak kek macam ni." Memang gila ah nak tempah kat celah mana kat Segamat ni, so kitorang decide untuk DIY sikit. Hehe.

 Target Haja memang nak Hawa nangis. Dia punye confident tu sampai "Hawa mesti nangis punya ah".

"Aku nak nangis tapi bila fikir balik aku setup surprise birthday aku sendiri.. tak jadi lah"-Neymar

One happy family at home <3

»
«
»
«

Assalamualaikum,

Gambar not related. Hawa bagi gelang weeeeeh <3 

Waktu tu pada hari khamis, ada kelas dekat bangunan atas bukit, dewan kuliah 2 ke 1 ke aku tak ingat. First mass lecture masa tu. Bila naik bukit ni bahaya sikit, kadang-kadang polis bantuan buat roadblock, cari mangsa saman. Aku pulak bangsa tak reti bahasa, dah dua kali balik bilik ambik duit pun tetap terlupa nak ambik kad matrik. Menyesal lah aku simpan kad matrik kat laci bawah meja, tak nampak, akan lupa.

Dah naik dekat atas bukit tu, ada orang cakap, "ada pb kat atas, pakai kad matrik." Aku pun gelabah sebab tak bawak. Terus berhenti kat tangga tu tunggu pendapat orang lain. Aku dah decide taknak pergi kelas, weh aku rela tak pergi kelas dari kena bayar saman weh. Hahahaha kelas first je pun.

Terus pergi dekat Shakirul Neymar Alexander The Great ngadu ada pb kat atas, taknak naik, nak balik. Pastu dia cakap, boleh lalu jalan lain. Aku fikir kalau lalu jalan tu nampak sangat lari dari pb, ego aku takkan membenarkan diri aku kelihatan desperate.

So aku taknak, aku nak balik bilik gak.

Then dia tanggalkan kad matrik dia, sarung dekat kepala aku, lepas tu suruh aku jalan. Dia akan try lalu jalan lain tu.  *insert winter sonata background music here* ahhh bunga bunga sakura jatuh dari langit.

(Bila naik atas, rupanya ada event, pb tu sedang menyertai event tersebut. Rasa bodoh je gelabah. Hahahahahaha. Tapi learn from lesson, jangan letak kad matrik dekat laci. Thank you)

»
«
»
«
WANA, TWENTY ONE
The girl on the left telling you to have a happy reading!

+ JOIN THIS SITE

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM