Spending BB1M

16 / 03 / 2015

Assalamualaikum, yehoo guys, its 1:44 AM now and esok kelas pukul 10 (test pukul 10!) and baru habis test Eco tadi i feel so relieved sebab dah lepaskan segalanya. Padahal test je bukan final test kan. Hahaha.

Awal bulan 3 haritu dah diuar-uarkan yang kitaorang bakal dapat BB1M (Yehooo again) Yela first time kan dapat, kita gegirl of kos excited gegila kans. The guys kalau nak mencari keberkatan kalau taknak baca bolehlah lanje kita buku kalau awak taknak beli buku hakshaks. Then of kos lah, aku dengan lajunya habiskan semua baucer tu sebab kalau beli sikit sikit nanti buntu. Tambah pulak Popular bagi RM50 free baucer kalau habiskan BB1M, maka saya pun laju je habiskan.

Aku beli buku sebab baucer ni usaha kerajaan untuk pupuk minat membaca. So ini adalah satu amanah ok? Alamak, terpaksa tayang cadar lagi ye..

Dulu masa sekolah aku suka beli novel yang scholastic jual tu. Pengawas library akan edarkan kertas pastu kita pun isi borang nak beli buku mana satu.. aku rasa itulah takat level yang sesuai dengan minda aku. Novel yang jenis kanak-kanak, fantasi bagai kan.. Haritu aku cari jugak novel budak budak tapi sadly takde pun. Marilah kita try novel cinta english diatas ini sama ada acceptable or not.

Buku dah lama idamkan. Art of Deception dengan Deadly Mist.

Disebabkan aku tak baca novel cinta melayu, aku memang suka novel seram, hantu, mistik.

Haaa. Aku sebenarnya berangan nak beli novel cinta konon nak TRY. Tapi bila dalam kedai buku rasa blank gila tak tau nak beli yg mana. So aku ignore the publisher tak kiralah orang cakap best ke tak, aku try ambik kisah yang ada related dengan hidup aku sikit. Huahuahuaaaa.

Harga buku-buku ni Rm254 bersen sen. Pastu dapat free RM50 baucer from popular tapi tak guna lagi hiksss. Okbye everyonee.

»
«
»
«

Assalamualaikum,
Pada last last last week, Boss kami telah menganjurkan Physical Training untuk kami bebebudak Komander Bomba. Bila Boss ajak PT, memang kecut perut la sebab PT boss paling push gila sekali.  Tapi yelah, kalau tak push, memang tak jalan kan. Aku pun rasa macam excited je nak join tau PT ni.  

Inilah pelan PT yang diuar-uarkan oleh boss malam sebelum PT. Pergh,ni strategy bola ke apa kan?  Nampak panjat bukit! Kitorang paling tak suka panjat bukit sebenarnya. Susah woi. Haha. Sesusah mana pun aku rasa, boss kata ni baru 10% daripada latihan Jambori diorang.

Masa buat half-squat, star-jump, panjat bukit, dan push up tu, rasa nak mati siap nak muntah muntah lagi haha. Aku dah lah memang keadaan loya je dari bangun tidur. Tahu-tahu kena buat 3 round kot ingat satu round je hahaha.

Lepas habis pt, kitorang pergi padang rempuh. Main monkey rack paling best. Aku memang suka gayut gayut camtu dari kecik lagi haha. Pastu yang tali ni aku tak lepas T__T

Benda ni lah aku tak lepas, aku cuba, tapi bila dah sampai hujung tangan aku taknak lepas !! Aku kan suka gayut gayut ni, bila tak lepas aku rasa tak puas hati dan nak cuba lagi next time. 

Our Bombarian heroes,  dari yang hijau Yoi, Muzz, Iman dan Faiz. Ada lagi dua heroes Mizie dengan Zul tapi mereka tak dapat join sebab.........tidak diketahui.

Beliau yang ajet ajet boss itulah Boss kami! Thank you boss atas segala tunjuk ajar. And thank you dua-dua PT boss buat best and enjoy gila walaupun ada rasa nak pengsan sikit. hhahaha. 

Merekalah punca aku masih disini teguh berdiri bertahan apa jua halangan. hahaha. Takde diorang, maka tiadalah Wana. Cewah tak boleh belah sungguh. Carilah Wana, dia yang paling manja gitu. ahahaha.

PT memang best, tapi untuk kau yang tak sado tak fit tu, kenalah selalu PT supaya tak sakit badan lepas PT. Macam aku, bangun tidur esok paginya sakit satu badan hahah.  Takpe cuti sem aku PT sendiri dalam bilik eh. Haha.

Bye.

»
«
»
«

Assalamualaikum,

First of all, I wanna say sorry tak dapat active blog and dah lama tak blogwalking sebab sekarang ni memang tak ada internet. Dulu boleh jugak main hotspot-hotspot tapi sejak maxis bergelora haritu, hotspot pun tak jalan. Online ni pun bila kebetulan boleh pulak connect uitm wifi. Tu update terus!haha. 
Second of all, bukan nak propa tapi memang busy gila gila gila gila gila sampai lupa muka adik sendiri can you imagine. Sampai "eh muka daus macam mana eh" dah takleh nak bayangkan. Dan dah lama sangat tak balik rumah, setiap kali nak balik ada je halangan. Memang homesick sangat. Ingat tak "Wana dan homesick tak dapat dipisahkan" Sebusy-busy aku pun, still dapat cari masa untuk keluar One Segamat Mall tengok wayang kekekeke. Dan alhamdulillah sekarang tak busy mana sebab semua event Kompeni Bomba dan Penyelamat dah habis. Tinggal satu event je lagi. Tak sabar nak habis then terus boleh fokus untuk final exam. 
Third of all, wuah banyak pulak. kesihatan is veeery bad. Ada ambik mc sebab kengkadang loya seharian. Kena inject ubat tahan muntah what so ever. Now lagi teruk bila tak boleh telan air liur. Nak bercakap pun susah sebenarnya. Tak sabar nak cuti sem nak buang semuanya! hahaha. 
Forth of all, saya ingin meminta maaf kepada Abang Hairil kerana telah salah faham walaupun dia telah bersusah payah dan jugak kepada kompeni Brassband sebab dah jatuhkan pinggan nasi 
. #ClumsyWanaIsVeryClumsy. Salah pinggan tu lah sape suruh dia pecah kat tangan aku T___T 
Hairil sorryyy ((emoticon whatapps tangan bersama tangan mengade tu)) 
byeeee. 
»
«
»
«
WANA, TWENTY ONE
The girl on the left telling you to have a happy reading!

+ JOIN THIS SITE

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM