End Of Sem 1

28 / 10 / 2014

Assalamualaikum,

First let me introduce mereka-mereka yang menceriakan Semester 1 aku. Hihi. Ni semua vscocam ye. Ambik gambar-gambar ni pun dari album vscocam. Harap maklum.

JBM111H. Ni separuh je, yang lain takdo gambar sorry. Tbh I'm not really friendly pun dalam kelas, Zue siap cakap aku sombong. Tapi sebenarnya aku kisah okay pasal diorang semua, cuma kalau nak borak tu tak tau nak cakap pasal apa. Sebab tu mendiam seribu bahasa. Sorry Zue lapyouuu <3 Btw mana satu aku? jeng jeng jeng.

Semestinya roommates. Aku ingat semua roommates rapat, tapi bila tanya kawan-kawan diorang sebenarnya biasa-biasa je dgn roommate. Aku ni kehulu-kehilir dengan roommates makan mandi basuh baju jemur baju study semua dengan roommates. Kitorang banyak gilos selfie dan rakam video sampai bila habis sem balik rumah tu berair mata aku scroll gallery. Mencik.

Masa final haritu, kami penat sangat study untuk final. Last-last kami stay up untuk berborak. Berborak pasal hal yang berat macam cinta, family, dan semua hal yang serious. Masa tu aku tengah ada masalah hati tak tahu nak pilih antara Kevin, Woohyun atau Suwoong yang ketiga-tiganya confess huahuahua jk.

 
Aina Aqilah Binti Yahya. Tak ingat nama dia ada Nur ke takde wekk. Nama sama dengan bestfriend aku pastu jadi bestfriend aku yeay aku ada dua Aina Aqilah. Nampak tak kalau kitorang selfie automatik jadi gedik tak terhingga. itu ada keselesaan ye. Dia ni sukaaaaaaa bebel benda-benda kecik dekat aku. Padahal dia tu.... kehkehkeh kau jangan sampai aku menutup periuk nasi kau Aina. Haha. Jk. Dia sangaaaat tak suka bila aku buat keputusan nak jadi komander. Dia bukan larang aku, dia tak pernah larang. Dah hari last baru dia luahkan yang dia sebenarnya sedih sangat aku jadi komander. 
Hagaknya sampai sekarang dia doa aku tak dapat pergi LIBK tu nanti. Haha. 
Team kawad bomba. MANIS PAHIT PAHIT PAHIT. Satu kali manis tiga kali pahit. Pengalaman. Sayang dan obses pada unit beruniform akan mekar kalau kau masuk perkad. Percayalah. 
Group Arab. Kitorang bertungkus-lumus siapkan assignment video arab. Banyak sangat gelaknya.  Aku selalu kutuk iklan tv yang awkward sangat lakonan mereka tu. Nah hambik kau, berlakon la kau sendiri. Banyak sangat gelak hahaha. 
The end. Yang takde dalam gambar jangan nangis. Tu la aku ajak selfie taknak. Pastu selfie tak ajak aku. Hahaha jk . Byeee 
»
«
»
«

Assalamualaikum,

Huaa akhirnya dapat memenuhi ke-craving-an untuk menukar rupa blog. Dah lama try download photoshop tak dapat-dapat. Akhirnya dapat jugak guna photoshop tersebut. Theme baru agak serabut, bear with it, k? hahaha. Rasanya akan kekal macam ni sampai hujung sem depan kut. Tuan blog dah muak hadap photoshop. Mari kita rehat o/  Byeeeeee

»
«
»
«

Assalamualaikum,

Kan aku dah syok berangan nak jadi komander. Kawan-kawan bakal komander bomba pun macam dah mesra je dengan aku hm hm (padahal aku yang mesra dengan diorang hehe ok kami sama sama mesra). Sampai ter-sayang pulak deme ni.

Kat whatapps pokpekpokpek. Ko bayangkan kau buat whatapps tu untuk info pasal kem LIBK (Latihan Intensif Bakal Komander) pada masa akan datang, tapi manusia kat dalam tu membingit. Habis getor sana getor sini phone aku. Okay pengakuan disini, senanya aku paling bising dalam group tu ha ha ha.

Komander bomba (senior) pun okay, siap suruh BK turun jogging. Main rempuh halangan bersama-sama. Cehwah gitew. Aku tunjuk muka je, takde improvement -___- aku ni wana yang pemalu tahu takkkkkk memang tak ah en nak jadi monkey awal-awal ni. Tunggu satgi eh hi hi hi

Sekarang dah cuti sem, bila bilang hari..kurang dari 10 hari je lagi. Takut tu memang ada lah kan. Sebab nanti transformasi yang ditunggu-tunggu komander bakal terjadi. Wana masuk oven dan Wana keluar oven. HEHEHEHEHE.

Takpe, paling teruk pun denda pumping dan sunburn je. "Takde pun lagi yang mati kering" -quoted from someone.

Okay, nanti kita shopping barang untuk ke LIBK, okay?

P/s: Sorry, banyak gila komen terpadam T_T nak publish tapi terpilih Delete hmmm T___T

»
«
»
«

Assalamualaikum,

Oh~~ nak cite apa harini ~~ ohhh~~ ok kenapa ai jadi macam ni lepas lama tak update ~~

Story ini bermula pada suatu malam apabila ....

Esoknya kitorang pakai baju sama pergi Plaza Alam Setral a.k.a my second home (-_-) masa jumpa dia, memang awkward sikit macam "woi malu ah kang orang pandang kita" dahla baju sama, shawl lebih kurang sama, nasib baik muka sorang jawa sorang kelantan. ha ha ha. ((ceteka aku kelantan ke jawa?)) 
Pastu kitorang pun bantai jelah jalan tanpa menghiraukan pandangan orang lain. Seriously.. sepanjang kitorang jalan kat PAS (Plaza Alam Sentral hokay) semua orang asyik nak tanya je kitorang ni kembar ke??? "Eh adik ni kembar ke?" "Kembar eh?" Kitorang berdua pulak duk tipu sunat "Haah kembar" Promoter pun ingat kitorang kembar, pelayan restoran pun duk tanya kitorang kembar ke? 
Like seriously la kan, kalau kitorang bebetul kembar macam mana? Tak ke macam hangin orang asyik tanya je "kembar ke?" 
Tapi sebenarnya, masa kitorang zaman darjah 4 dulu, kitorang sama-sama freehair (haa kau) . Rambut sama panjang, cuma dia punya rambut selak kiri aku punya rambut selak kanan. Sweet tak weols. Selalu jugak orang cakap kami serupa. Wellsssssss 

Kbye.


»
«
»
«

Mungkin sekarang pun tak matang tapi takpe kita regret later okay?

»
«
»
«
WANA, TWENTY ONE
The girl on the left telling you to have a happy reading!

+ JOIN THIS SITE

Footsteps

My Bloglist

Sponsor



© 2011-2017 WANASEOBY.COM