Category: Blogging


How to disable right click on your blog

February 28, 2014

Assalamualaikum and hi. This tutorial was requested. This tutorial is on how to not let people right click on your blog. This action will prevent copycat from opening your page source. Talking about page source…why don’t we just let them be because actually there are many other ways to open page source even if you […]

Read More

Dah takde, baru nak hargai.

February 28, 2014

Assalamualaikum, Apa yang dah takde? ASTRO !!! Okay so – hm hm astro terputus atas sebab-sebab yang tertentu. Abah dah try betulkan sendiri, tapi nampaknya tak menjadi. Tak tau la apa pakcik tu buat dekat wayar astro rumah aku T_T sampai bila nak tunggu T_T Dah la aku memang follow up semua kdrama kat tv […]

Read More

Tutorial : Simple template berpisah.

February 28, 2014

Assalamualaikum, seperti biasa, tak tau nak bagi tajuk apa. Sambungan daripada Tutorial : Basic Edit Simple Template. Tutorial ni dibuat berdasarkan simple template yang warna biru tu.  1) Mula-mula cari code .content-inner {2) Akan keluar seperti ini.3) Delete semua code yang dihighlightkan kuning. Nanti blog akan jadi macam ni !! Jangan panic dulu..  4) Lepas tu […]

Read More

Rupa baru buat kali yang ke – 3824732

February 27, 2014

Assalamualaikum, tajuk hiperbola kemain. Tapi kalau aku tukar , memang takyah terkejut la, skin aku mana la penah kekal walaupun sebulan? Aku rasa nak tukar sebab aku tengok skin yang aku freebies, rasa macam gatal teringin je nak tukar… hahahaha let me be me. Haih nak layout unik tapi takde idea ..

Read More

Kemiskinan, bukan hanya di Afrika.

February 25, 2014

Assalamualaikum, Kita selalu rasa tak cukup, atau lebih tepat lagi, AKU selalu rasa tak cukup. Mesti ada je yang aku nak, mungkin tak payah dapat secepat mungkin, tapi tetap nak jugak. Salah satu iklan di 8share ni sungguh menyayat hati,  Dulu heboh budak Africa memakai selipar yang diperbuat daripada botol plastik. Tak sangka pula dekat […]

Read More

Tutorial : Post Title & Date Header style

February 25, 2014

Assalamualaikum Gambar contoh. Tested in a unedited simple template. 1) Mula-mula cari code .date-header span { 2) Lepas tu akan jumpa macam ni (lebih kurang) : .date-header span {  background-color: $(date.header.background.color);  color: $(date.header.color);  padding: $(date.header.padding);  letter-spacing: $(date.header.letterspacing);  margin: $(date.header.margin);} 3) Delete code tu dan gantikan dengan code bawah ni : h2.date-header:hover{background:#E0F0E3;} h2.date-header{background:#E8F9FE;width:200px;-webkit-transition: all 0.5s ease;-moz-transition: all […]

Read More

© 2011-2017 WANASEOBY.COM